piotriola Opublikowano 2 Września 2014 #21 Opublikowano 2 Września 2014 Witam, jestem w trakcie urządzania i kompletowania. dekoracji do mojego akwarium. niestety w mojej okolicy nie ma żadnych składów budowlanych, nie uśmiecha mi się płacić krocie za przesyłkę. Moje pytanie do Was. kupując co roku węgiel trafiają się tam kamienie, dość ciekawie wyglądające, czy będą się nadawały do akwarium, czy ten sposób z octem wystarczy? Witaj , węgiel zawiera siarkę nie nadaje się. Podobnie myślę o kamieniach z tego węgla (tak na marginesie czemu kupujesz taki węgiel ? lekko mnie to rozbawiło). Jeżeli nie chcesz wydawać pieniędzy na kamienie można je pozyskać z rzeki, morza, strumyka wygotujesz i na początek będzie ok.
kapsel13 Opublikowano 3 Września 2014 #22 Opublikowano 3 Września 2014 na 3 tony zawsz trochę kamieni się trafi Własnie z dostępnością takich sklepów w mojej okolicy jest marnie, chyba będę musiał zlokalizować gdzie mam najbliżej.
piotriola Opublikowano 3 Września 2014 #23 Opublikowano 3 Września 2014 http://forum.klub-malawi.pl/hodowle-sklepy-sklady-kamieni-t20025.html Coś znajdziesz
karbeti Opublikowano 3 Września 2014 #24 Opublikowano 3 Września 2014 Nie wierzę że nie leżą u ciebie jakieś kamiuchy gdzieś przy drodze czy na jakimś polu. Chyba kamienie ze sterty węgla to nie najlepszy pomysł.
Pawel1586 Opublikowano 3 Września 2014 #25 Opublikowano 3 Września 2014 Witam, nie chcę zakładać nowego wątku, więc podepnę się do tego. Mianowicie, baniak mi dojrzewa, woda czysta, ph w normie, nie wiem jak reszta, czekam na testy. Ale jak to ja szukam dziury w całym i zastanawiają mnie rdzawe naloty na moich wapieniach, czy to normalne? Wrzucam kilka fotek...
piotriola Opublikowano 3 Września 2014 #26 Opublikowano 3 Września 2014 Witaj Na wapieniach często występują naloty, mogą być mineralne lub złota ,srebra, miedzi. jak usunąć ,,dendryt" znajdziesz w int. Fotki słabe:( pozdrawiam
Pawel1586 Opublikowano 3 Września 2014 #27 Opublikowano 3 Września 2014 Przepraszam za jakość fotek (telefon), czyli może to szkodzić rybom? Czy jest to nieszkodliwe?
klima1973 Opublikowano 14 Października 2014 #28 Opublikowano 14 Października 2014 Mam pytanko: nazbierałam fajnych kamieni,łupków skał w górach w Austrii, ale boję się o to czy nie zaszkodzą rybkom? Mają rdzawe naleciałości miejscami, nie znam się za bardzo ale to pewnie jakaś ruda żelaza czy coś koło tego Czy mam je po wyszorowaniu pozostawić w wodzie a po jakimś czasie sprawdzić parametry wody, czy to nic grożnego i nie muszę się martwić?
Rekomendowane odpowiedzi