Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie problemy przy rozmnażaniu :shock: ... nie ma jakichkolwiek ... mam saulosi z maingano od prawie 3 lat i nie zauważyłem aby którykolwiek z gatunków miewał impotencje ;)

Propozycji może być kilkadziesiąt bo praktycznie dotyczy to wszystkich łagodnych lub średnioagresywnych nie za dużych gatunków. Nie zabieraj sobie tej przyjemności i wybieraj sam :wink:

Opublikowano

Ja również nie słyszałem o jakiś problemach z rozmnażaniem :roll: więc nie masz się o co martwić.

Ja bym postawił na Twoją ostateczność, tzn Sprengerae. Bardzo podoba mi się ich połączenie, np u czestera. Z resztą pewnie czester też by Ci takie rozwiązanie problemu polecił :wink:

P.S. Czy Ty nie miałeś mieć Reda/Blue i Demasoni?

Opublikowano
Kiedyś było pisane, że podobny do samca saulosi maingano przeszkadza w tarle czy coś takiego, chyba Jakub to pisał.

samiec maingano raczej jest mało podobny do samca saulosi, problem przy łączeniu tych gatunków bardziej tkwi w podobnych upodobaniach co do zajmowanego terenu tzn że one lubią to samo więc przebywają blisko siebie a maingano będą cilniejszy i agresywniejszy żle działa na sauloski w tym moze przeszkadzac w tarle, ale to jest tez uzaleznoone od konkretnego akwa.