Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak Irek jest ok z jedną gąbką , ponadto mam też obejście naszego patentu :-)

Dla mniej wtajemniczonych to jest taki dodatkowy baypas z wyjściem do akwarium puszczony tuż za pompą efekt to zwiększony przepływ przez mechaniki o kilkaset litrów dokładnie o ile to może powiedzieć Irek bo ma pompe z wyświetlaczem przepływu. Ja mogę powiedzieć że widać wyraźnie jak z większej wysokości nad zasysem zaciąga paprochy.

To czyli damian pare zloty wpadnie za patent hihi

Opublikowano

Panowie a co myslicie o tym piasku ?

Piasek Kwarcowy idealnie biały cena 8 zł (4302024710) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img08.allegroimg.pl/photos/400x300/43/02/02/47/4302024710@@AMEPARAM@@08@@AMEPARAM@@43/02/02/47@@AMEPARAM@@4302024710

Opublikowano

Jedni polecają inni nie kwestia gustu .Bardziej zaawansowani akwaryści preferują piaski o ikilku gradacjach i raczej ciemniejsze .

Ale jak to już pisałem to kwestia gustu ja osobiście mam biały ale nie twierdzę że go nigdy nie zmienię :-)

Opublikowano

Dzisiaj stawiałem kolejny baniaczek i zapodałem piach prosto ze żwirowni. Zresztą jak poprzednio tylko tym razem nie przesiewałem przez sito przez co stał się jeszcze bardziej naturalny.

Opublikowano
stan
jaki kolor tego piasku i jaka frakcja mniej więcej? Czego szukać jeżeli chodzi to te dwa aspekty ?
Opublikowano

Kolor , hmm . Ja wiem ,musiałbym Ci zdjęcie zrobić bo ciężko powiedzieć jaki to kolor taki beż/szarości. Gradacja jak leciało zapodawałem sztychówką tak od 0,1mm do 2cm z tym że to są gradacje maksymalne i minimalne. Krótko pisząc kolor i gradacja przeciętnego piachu nad żwirowniami czy piaskarniami.