Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak Irek jest ok z jedną gąbką , ponadto mam też obejście naszego patentu :-)

Dla mniej wtajemniczonych to jest taki dodatkowy baypas z wyjściem do akwarium puszczony tuż za pompą efekt to zwiększony przepływ przez mechaniki o kilkaset litrów dokładnie o ile to może powiedzieć Irek bo ma pompe z wyświetlaczem przepływu. Ja mogę powiedzieć że widać wyraźnie jak z większej wysokości nad zasysem zaciąga paprochy.



To czyli damian pare zloty wpadnie za patent hihi

Opublikowano

Panowie a co myslicie o tym piasku ?

Piasek Kwarcowy idealnie biały cena 8 zł (4302024710) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img08.allegroimg.pl/photos/400x300/43/02/02/47/4302024710@@AMEPARAM@@08@@AMEPARAM@@43/02/02/47@@AMEPARAM@@4302024710

Opublikowano

Jedni polecają inni nie kwestia gustu .Bardziej zaawansowani akwaryści preferują piaski o ikilku gradacjach i raczej ciemniejsze .

Ale jak to już pisałem to kwestia gustu ja osobiście mam biały ale nie twierdzę że go nigdy nie zmienię :-)

Opublikowano

Dzisiaj stawiałem kolejny baniaczek i zapodałem piach prosto ze żwirowni. Zresztą jak poprzednio tylko tym razem nie przesiewałem przez sito przez co stał się jeszcze bardziej naturalny.

Opublikowano
stan
jaki kolor tego piasku i jaka frakcja mniej więcej? Czego szukać jeżeli chodzi to te dwa aspekty ?
Opublikowano

Kolor , hmm . Ja wiem ,musiałbym Ci zdjęcie zrobić bo ciężko powiedzieć jaki to kolor taki beż/szarości. Gradacja jak leciało zapodawałem sztychówką tak od 0,1mm do 2cm z tym że to są gradacje maksymalne i minimalne. Krótko pisząc kolor i gradacja przeciętnego piachu nad żwirowniami czy piaskarniami.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.