Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Styropian nie powinien być do samej szyby , rybcie wykopią i będzie kicha . odetnij z 10 cm od przedniej szyby . No i przydało by się trochę wolnego dna , ale to już twoja sprawa :-)

Opublikowano

Styropian ma 1,5 cm luzu do szyby wiec chyba wystarczy.Kamienie jak najbardziej bezpiecznie jeden na drugim bo zdaje sobie sprawe ze jeden fałszywy ruch " i cały plan w piz..." ;) Oczywiście mam w planie zostawić trochę wiecej plaży bo kopanie to ich żywioł, puki co uszczelniam narurowca ;)

Opublikowano

Poddaje pod ocenę moja propozycje układu dekoracji w aqwa. Narazie na "sucho" i z wszystkiego co mam dostepne. ;) Proszę szanowne grono o zabranie głosu.

post-9886-14695717695546_thumb.jpg

post-9886-14695717697076_thumb.jpg

post-9886-1469571769874_thumb.jpg

post-9886-14695717700279_thumb.jpg

Opublikowano

Postaraj sie uchwycic na zjdeciach z 3-4 rozne aranzacje to zrobimy glosowanie.Ja ze swojej strony radze Ci,ukladac kamienie tak zeby siegaly jak najwyzej,wypeni Ci to ladne baniak,wiem ze to nieraz bywa to frustujace i trudne ale warto spedzic przy tym dluzsza chwile,zeby potem nie maczac non stop lap i zmieniac aranzacje ;)

Opublikowano

Mi sie podoba tylko do lewego lub prawego skupiska dorzucic jeszcze kamieni. Tak żeby jedno gruzowisko było poprostu wieksze i rozciągało sie bliżej środka akwa.

Opublikowano

Jak na mój gust to te kamienie są zbyt szczelnie poustawiane porozsuwaj je trochę wtedy porobią się większe szpary, które rybkom posłużą jako kryjówki.

Opublikowano

Przy takim ustawieniu, bedziesz mial duza przezywalnosc narybku.

Szczeliny sa typowe dla "maluchow" a w dluzszej perspektywie moze to byc problemem, no chyba ze o to Ci chodzilo.

Opublikowano

Kolejna aktualizacja , wersja poprawiona i raczej ostateczna ;) Załadowane ponad 100 kg kamieni. Jak sie podoba?

post-9886-14695717734526_thumb.jpg

post-9886-14695717737046_thumb.jpg

post-9886-14695717738555_thumb.jpg