Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, nie wiem czy czytacie ze zrozumieniem. Wiem, ze popelnialem blad i moje pyt. brzmi co ile wymienic wklad z weglem ? Nie chce odstawiac wiader bo to czasochlonne.

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

zależy jaki wkład ale

tu masz napisane dokładnie i czasowo i przepływowo

zwróć uwagę że nie ile litrów przepuści wąż ogrodowy tylko i szybkość przepływu jest ograniczona.

http://sklep.osmoza.pl/wklad-weglowy-blokowy-fccbl-gw-do-osmozy-filtrow-kuchennych-p-732.html

należy dotrzymywać wszystkich parametrów.

Opublikowano
My tu kolego już nie o wiaderkowaniu tylko technologicznie na wyższym poziomie - czyli wężykiem. Oczywiście metoda skuteczna na chlor ale nie na chloraminę.

Jak gmina uboga to dolewa podchlorynu jak się wzbogaci to ci wleje chloraminę i odstawione wiaderka z wodą na nic.

Jednak to Azoo Aquaguard bym dawał zawsze i wiaderkował od razu bo tylko śmieci ci naleci do stojącej w kubłach wody - ile to trzeba mieć kubłów w domu? no i zdrowy kręgosłup.

Rozumiem i nie powiem bo jest na pewno wygodny sposób. Lecz ja podmieniam ciut więcej jak 50 l wody co daje 4 wiaderka 2x15 i 2x12 to nie jest też jakimś wielkim wysiłkiem jak dla mnie. Sposób twój ciekawy i warty wypróbowania, zobaczymy może go wypróbuję też niedługo :)

[300] Malawi

Opublikowano
zależy jaki wkład ale

tu masz napisane dokładnie i czasowo i przepływowo

zwróć uwagę że nie ile litrów przepuści wąż ogrodowy tylko i szybkość przepływu jest ograniczona.

http://sklep.osmoza.pl/wklad-weglowy-blokowy-fccbl-gw-do-osmozy-filtrow-kuchennych-p-732.html

należy dotrzymywać wszystkich parametrów.

Czy ten wkład pasuje do korpusu 10"?

Jeśli nie to czy ma ktoś link do czegoś podobnego do korpusów narurowych?

Ok... już znalazłem ;)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka