Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz kliknąć na ikonkę agrafki i tam wyświetli Ci się wgraj plik z komputera. Dalej wiesz co masz robić !

P.S.

Tylko nie wstawiaj zdjęć ryb do identyfikacji od tego jest odpowiedni dział w galerii.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Powiem ci tam mam akwarium 160l (100x40x40) z filtra midikani 800 jestem sredniio zadowolony innych nie testowałem takze nie wiem. Jesli chodzi o filtr wew tez nie widzialem jaki kupic po poradach itd kupiłem AquaEl Circulator 1500 i jest duzo za mocny moglem miec spokojnie AquaEl Circulator 1000 takze sam zdecyduj moze sie ktos jeszcze wypowie :D Pozdro

• Dziękuję 1
Opublikowano

Też odradzam Midikani800 - jakościowo ok, ale wydajność malutka - aktualnie pracuje mi on w 72L i jest w sam raz ;) Wcześniej wsadziłem go do 240L i ledwo pyrkał - służył za biologa.

W tej chwili moje akwarium 120x40x38 goni filtr JBL 1501 Greenline - i służy mi za mechanika i biologa. W swojej kategorii uznałem go za najlepsze rozwiązanie jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości. Do Twojego akwarium troszkę go przykręcisz a zawsze posłuży gdybyś myślał o większym zbiorniku

Naprawdę warto zainwestować w mocniejszy filtr -z pewnością na tym tylko zyskasz.

• Dziękuję 1
Opublikowano

dziękuję wam wszystkim za porady..... czekam jeszcze za komodą..... i albo pod koniec tyg albo na początku następnego będę miał akwarium i całą resztę także co do filtra muszę się zastanowić.....

i teraz tak załatwiam sobie skałki wapienne a na podłoże co byście polecili ?

grzałka obojętnie jaka czy jak ?

Opublikowano

waszek wybiorę chyba tą jbl e901 bo przyzwoita cena do reszty ...

artuir z chęcią bym kupił ten model co polecasz ale nie wyrobię finansowo bo żona mnie zabije...

Opublikowano

Jeżeli chodzi o filtr to mam dwa HW302 i za tą cenę są to naprawdę porządne i bardzo ale to bardzo ciche filtry ! W pracy siedzę metr od filtr i nic nie słychać , a w domu jak chcę sprawdzić czy pracuje filtr to muszę go ręką dotykać ;-).

Opublikowano

hejka mam kolejny problem i zaraz osiwieję.... to komoda....

kupiłem z żoną 2 komody i witrynę żona z dobroci serca :) oddała mi 1 komodę ale wątpię żeby ona wytrzymała takie obciążenie a na robioną się nie zgodziła bo nie pasuje jej rzekomo do wystroju :(

jak można ją wzmocnić ?