Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli wykorzysta wyjście ze swojej filtracji to będzie za mocno na początku przecież wypływ ma być kilka litrów na godzinę także lipa będzie wtedy z filtracja.

Opublikowano
Jeśli wykorzysta wyjście ze swojej filtracji to będzie za mocno na początku przecież wypływ ma być kilka litrów na godzinę także lipa będzie wtedy z filtracja.
Zawsze można to zrobić na bypass'ie i dowolnie wyregulować przepływ przez złoże.
Opublikowano

Mareczku taka może pracować na zewnątrz na 100%. Mam taką i kiedyś nawet u mnie na oddzielnym korpusie purigen mieszała.

Pompa przepływowa Aquael MK-650-do MiniKani 80/120 (4735853668) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img07.allegroimg.pl/photos/400x300/47/35/85/36/4735853668@@AMEPARAM@@07@@AMEPARAM@@47/35/85/36@@AMEPARAM@@4735853668

Opublikowano

To i ja zadam pytanie. Absorber z rury kanalizacyjnej fi75 musi być w pionie czy może leżeć na wzmocnieniu? Pytam bo zastanawiam się, czy przez leżący absorber woda przepływa przez cały purolite czy leci tylko dołem? Bo jak jest ustawiony w pionie to wiadomo, że woda przepływa przez całe złoże.

Opublikowano

Koledzy da się na wyjściu z filtracji .

W wątku jest podanych kilka rozwiązań nawet dwie strony wcześniej wrzuciłem schemat .

Na wyjściu z bloku tak czy owak musi być kranik którym ustawisz przepływ.

-- dołączony post:

To i ja zadam pytanie. Absorber z rury kanalizacyjnej fi75 musi być w pionie czy może leżeć na wzmocnieniu? Pytam bo zastanawiam się, czy przez leżący absorber woda przepływa przez cały purolite czy leci tylko dołem? Bo jak jest ustawiony w pionie to wiadomo, że woda przepływa przez całe złoże.

Też się nad tym zastanawiałem i dla świętego spokoju dałem w pionie , jednak powinno działać i w poziomie .

Opublikowano

Dobre pytanie. Obstawiam, że skoro otwór wylotowy jest w połowie wieczka (patrząc z pozycji leżącej rury) to pracuje tylko połowa złoża. Turaj warto zaplanować wylot wody w jak najwyższym punkcie aby woda płynęła przez całe złoże.

Opublikowano
Zawsze można to zrobić na bypass'ie i dowolnie wyregulować przepływ przez złoże.

No chyba że tak mi by się nie chciało w to bawić z filtra zewnętrznego wolał bym pompkę za 14 ziko i spokój.