Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.10.2019 o 12:12, Kubeq napisał:

Ja użytkuje DCP5000 i szczerze po ponad 2,5 roku czasu, nawet mi nie przyszło do głowy żeby ją wyciągać, rozkręcać i czyścić. Pompa śmiga bez problemu, cicha i mocna jak w dniu zakupu.

Gąbke staram się czyścić co tydzień, ale zdarzało się że z braku czasu trwało to i dłużej.

Polecasz tą pompę do kaseciaka który ma obsługiwać 180x60x60? Na ilu % ona u Ciebie chodzi, bo z tego co czytam posiada regulację? Główne kryterium to komfort pracy dla mnie  - nadal jest cicha i nie powoduje wibracji?

Edytowane przez greghor
Opublikowano

U mnie chodzi na 50%  i jest niesłyszalna.

Dopiero jak się przyłoży ucho do szyby to słychać że pracuje( na początku wręcz myślałem że jest zepsuta, bo nie słyszałem żadnych odgłosów pracy). 

1 godzinę temu, greghor napisał:

Polecasz tą pompę do kaseciaka który ma obsługiwać 180x60x60?

Polecam !

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czołem. 2 pytania mam.

Czy dodać komorę do grzałki ( jeśli tak to jaki przelot na dole zrobić szer. wew. 9cm) czy nie robić i grzałkę włożyć w komorę z pompą?

Drugie pytanie jak dać zasys od Atmana 306 dołem czy bokiem (jeśli bokiem to na którą stronę od gąbki czy z drugiej strony)?

Z góry dziękuję

IMG_20200314_192335.jpg

IMG_20200314_192429.jpg

Opublikowano

Najlepiej zrobić taką komorę śmieciową , tę w którą wpada woda do filtra, żeby zmieściła się grzałka. W komorze pompy czasem bywa deficyt wody, jak się przytkają gąbki,

więc nie bardzo nadaje się na grzałkę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Planuję budowę kaseciaka w/g projektu poniższego deccorativo. W związku z tym mam do was pytanie.Jak będzie lepiej wykonać zasys, od frontu czy od spodu kasety?

20170105_095708.jpg

Opublikowano

Zasys od spodu, jeśli nie chcesz mieć syfu na dnie.

Jeśli chcesz mieć trochę syfu (niektórzy chcą), to możesz zasys zrobić od góry bardziej.

• Lubię to 1
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Po jakim czasie od  sklejenia filtra ze spienionego PCV klejem Cosmofen Plus  można umieścić w zbiorniku, czy jest jakaś procedura płukania, moczenia?