Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki, przeraza mnie Eheim 2080 bo to jest potezny filtr i boje sie, ze bedzie glosny - glosniejszy od tych srednich filtrow ??

Tak na marginesie to jaka jest roznica miedzy Fluval FX 5 a FX6 ??? Wygladaja na identyczne ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gość pemergency
Opublikowano
Dzieki, przeraza mnie Eheim 2080 bo to jest potezny filtr i boje sie, ze bedzie glosny - glosniejszy od tych srednich filtrow ??

Tak na marginesie to jaka jest roznica miedzy Fluval FX 5 a FX6 ??? Wygladaja na identyczne ...

Nie ma różnicy pod względem działania, fx6 jest odrobinę mniej prądożerny. Żaden z tych filtrów nie jest głośny, jeśli jest sprawny.

Opublikowano

Od lat używam Fluvali starszego typu, dobra firma. Dziwi mnie trochę powstanie nowego F6 skoro 5 była tak dobra, chyba że jest to spowodowane wadą silnika bo sporo ludzi poszukuje tego elementu.:D

Gość pemergency
Opublikowano
Od lat używam Fluvali starszego typu, dobra firma. Dziwi mnie trochę powstanie nowego F6 skoro 5 była tak dobra, chyba że jest to spowodowane wadą silnika bo sporo ludzi poszukuje tego elementu.:D

Dokładnie tak jest, coś zostało poprawione w silniku, stąd też niższe zużycie prądu. No i marketing robi swoje, nowszy model dla wielu znaczy lepszy :D

Gość pemergency
Opublikowano
Czyli rozgladac sie za fx6 a nie 5 ;)

Jeśli dostałbym w super dobrej cenie FX5 to brałbym FX5, jeśli różnica między nowym FX6, a używanym FX5 wyniosłaby do 500zł, to kupiłbym fx6

Opublikowano

Sluchajcie, Fluval FX6 kosztuje 249 EUR a FX5 279 EUR więc nie do końca kapuję . . .

Jeżeli nie zdecyduję się na Eheim 2080 - cena 299 EUR to wezmę FX6

pozdr.

Opublikowano

Nie warto przepłacać za żaden filtr.

Zrób sobie sam filtr kasetowy o parametrach faktycznego przepływu, filtracji i objętości złoża biologicznego Eheima czy Fluvala FX6 oraz JBLa za 200-300zł i wstaw do swojego akwarium.

Opublikowano

nie opłaca się zabierać miejsca w akwarium dla żadnego filtra, dlatego wolał bym wydać na Eheima