Skocz do zawartości

Rozmnazanie - Yellow, saulosi coral, ice blue.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 3 samiczki z ikrą. Jedna yellow, jedną saulosi coral oraz ice blue (chociaż bie wiem czy tak sie nazywa ta ryba). Poniewaz to moje pierwsze mlode. Czytalem ze po 4 tygodniach powinny wypuscic mlode, a one nadal je trzymają. Co robić? Czy coś robić? Czy aamiczka sie nic nie stanie jak.za dlugo nosza? Dodam ze pływają w tym samym zbiorniku co reszta.

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nic nie rób w końcu je wypuszczą :) a później szybko nadrobią straty na wadze. Młode samiczki muszą się nauczyć inkubować, nieraz nie donoszą, nieraz jak u ciebie przenoszą.

Opublikowano

yhm... tylko widze ze Coral np jest coraz slabszy... chowa sie za filtrem lub np pod plywa na samągóre i tam tak jakby wisiał przy tafli....

Opublikowano

Ja swoją przeniosłem do kotnika. Uratowałem choć trochę małych bo resztę inne wydziobały przez dziurki. Może zrób to samo? Zawsze możesz im pomóc wypuścić małe.

WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u

Opublikowano

Brat tak robi non stop i rozmnażają się na potęgę. Jak wypuści w akwarium to z małych robi się pokarm.

WySwiftowane z Galaxy S4 na Tapatalk'u

Opublikowano

Mimo że mają mnóstwo kryjówek??? Specjalnie przygotowałem im miejsca do ukrycia się....

Wysłane z mojego ST25i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

TitaniC my jesteśmy miłośnikami tych ryb, ja nie widzę potrzeby rozmnażania ryb na potęgę, wypuszczania coraz słabszych gatunkowo ryb w świat a narybek wolę niech będzie karmą dla dorosłych niż potem mają się znaleźć u kogoś w akwarium kto nie ma pojęcia, co ma, co go czeka, a w konsekwencji ryby te zdychają lub lądują w kiblu.

-- dołączony post:

Plagiatt - do pewnego momentu się uchowają, jednak większość z nich zostanie zjedzona w akwarium z dorosłymi, przeżyje tylko niewielka część.

Co chcesz robić z małymi jak Ci podrosną?