Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tWitam przeszukując strony w necie by poszukać inspiracji na wystrój akwarium natknąłem się na kamienie z żywic .Wyglądają niezle a i cena przystępna ,odpowiednio docinając można by było stworzyć fajny wystrój ale,no właśnie czy ktoś już miał do czynienia z tymi skałkami ,no i czy nic z wodą nie będzie się działo.

post-14916-14695717352769_thumb.jpg

post-14916-14695717352968_thumb.jpg

Opublikowano
tWitam przeszukując strony w necie by poszukać inspiracji na wystrój akwarium natknąłem się na kamienie z żywic .Wyglądają niezle a i cena przystępna ,odpowiednio docinając można by było stworzyć fajny wystrój ale,no właśnie czy ktoś już miał do czynienia z tymi skałkami ,no i czy nic z wodą nie będzie się działo.

Nie wiem co to za przystępna cena ale :

- prawdziwy kamień serpentynit, gnejs czy łupek masz bez problemu po 0,5-0,7 zl/kg więc 70 kg wypełni nawet 2 metrowego jamnika na full czyli za 50 zł.

- nie widziałem talerza do zupy ani łyżki która z żywicy epoksydowej uzyskałaby atest higieniczny do kontaktu z wodą pitną i żywnością - ryzyko po twojej stronie.

Opublikowano

a za masą kroczy wiele zalet.

decco - nikt nie robi takich łyżek ani talerzy, więc nie ma potrzeby szukania atestów, natomiast bez liku jest kamieni, grot czy powszechnie występujących teł, które nigdy żadnym rybom nie zrobiły krzywdy - więc nie rozumiem o jakim ryzyku piszesz.

Kamień po prawej strony nie najgorszy, ten po lewej niestety IMO tragiczny.

Opublikowano

Wątek cały czytałem fajna sprawa a jeśli chodzi o atrakcyjność cen miałem na myśli porównanie do modułów BTN i innych ,wiem że wykonania się różnią no ale cena 120zł czy 250 za większy który można odpowiednio dociąć wyjdą dwa a 450zł za moduł to jest różnica

Opublikowano

Czy te kamienie są puste w środku czy czymś wypełnione (jakiś balast czy coś)?

Jeżeli puste to dodatkowym plusem byłoby to że można podkrywać jkieś rzeczy wewnątrz (w zależności oczywiście od ich wielkości) + dodatkowe groty dla ryb.

Opublikowano

Kamienie są puste na pewno same będą wypływać więc trzeba je będzie po przyklejać ,ale jutro jadę do Obornik Śląskich więc wpadnę do nich i zobaczę na żywo co i jak może jakieś dokładniejsze fotki da się porobić.