Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pemergency
Opublikowano
Aquael faluje dobrze a kubel mam hw 303b chinczyka.A ten falownik duzej mocy kupic to musi byc taki jak do morskiego akwarium.Wolalbym dac ten falownik na tylna szybe bo z przodu go bedzie widac a nie chce tez duzej mocy kupowac bo bedzie za duzy wir moze sie tworzyl.Mozesz podpowiedziec jakiej mocy kupic.Z gory dzieki.

Przecież napisałem, że falownik na tylną wzdłuż zbiornika w stronę mechanika.

Gość pemergency
Opublikowano
Kupilem glowice atmana 14000l\h bedzie dobra??

Jak to? kupiłeś głowicę pod gąbkę zamiast falownika? nic z tego nie rozumiem :rolleyes: Założysz na zasys gąbkę? pończochę? jak chcesz to rozwiązać?

Opublikowano

Kupiłeś najzwyklejszą głowicę pod gąbkę... tak jak napisał pemergency. Musisz na to założyć gąbkę. Oddaj to i zamów sobie falownik z allegro.

Ps. Zużywa to 22W a falownik 6W. Takie coś powinno pracować 24/h więc warto zwrócić na to uwagę.

Opublikowano
Kupiłeś najzwyklejszą głowicę pod gąbkę... tak jak napisał pemergency. Musisz na to założyć gąbkę. Oddaj to i zamów sobie falownik z allegro.

Ps. Zużywa to 22W a falownik 6W. Takie coś powinno pracować 24/h więc warto zwrócić na to uwagę.

Dobra falownik już zamówiony a głowica do zwrotu. a powiedz mi jeszcze jak to ustawić. Mechanik Aquaela w lewym rogu akwarium skierowany na przednią szybę a wylot z kubła i falownik w prawym rogu po tyle akwarium. Tylko na jakiej wysokości mniej więcej ustawić ten falownik??

Opublikowano
xBLf.jpg

Zapomniałem jedynie o wylocie z kubła. Jest on tuż nad falownikiem z lewej strony i porusza taflą wody.

Czy Ty nadal używasz deszczowni?

Dzięki za foto już nie używam