Skocz do zawartości

240 L Dobra cyrkulacja i krystalicznie czysta woda-pomocy


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

..gąbkę zamontuj tak aby była 3-5 cm nad dnem! Natomiast głowica pod taflą wody ( aby nie wystawała) bo będzie głośno pracować.Ona ma być zanurzona gdzieś też 3-5 cm pod wodą bo musisz wziąć pod uwagę to co napisałem wcześniej i to ,że woda może Ci odparować. A jak odparuje to głowica może być na wierzchu i głośno pracować! Wylot skieruj tak aby łamał Ci powierzchnię..Czyli do góry ,lekko na tył. Naprzeciwko daj wylot z biologa skierowany na przednią szybę lekko w dół...Strumienie wody nie powinny się spotykać bo będziesz miał widoczne bąbelki...Będziesz musiał trochę pokombinować z kamieniami i kątem ustawienia wylotów..Ale to wszystko jak będziesz miał już zamontowany ten drugi filtr!

Opublikowano

I takiej odpowiedzi potrzebowałem ;-) poprowadzenia za tzw rączkę ;-) super forum. Dzięki Andrzej. Odezwę się jak już dobędę circulator ;-)


WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk

Opublikowano

Sprawa mechanika wyjaśniona. Teraz chciałbym was zapytać czym zasypać kubeł biolog JBL E901. Mam już w nim kulki ceramiczne i zeolit. Za parę dni zamienię zeolit na rurki ceramiczne i zostaje mi jeszcze jeden kosz. Co do niego wrzucić? Koral czy lawę? Jak tak to jaką dokładnie?


Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Planuję wpiąć filtr sznurkowy przed kubeł i zastanawiam się czy mogę wyjąć gąbkę z circulatora? Jak myślicie, sam sznurkowiec da rade?


WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.