Skocz do zawartości

240 L Dobra cyrkulacja i krystalicznie czysta woda-pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

..gąbkę zamontuj tak aby była 3-5 cm nad dnem! Natomiast głowica pod taflą wody ( aby nie wystawała) bo będzie głośno pracować.Ona ma być zanurzona gdzieś też 3-5 cm pod wodą bo musisz wziąć pod uwagę to co napisałem wcześniej i to ,że woda może Ci odparować. A jak odparuje to głowica może być na wierzchu i głośno pracować! Wylot skieruj tak aby łamał Ci powierzchnię..Czyli do góry ,lekko na tył. Naprzeciwko daj wylot z biologa skierowany na przednią szybę lekko w dół...Strumienie wody nie powinny się spotykać bo będziesz miał widoczne bąbelki...Będziesz musiał trochę pokombinować z kamieniami i kątem ustawienia wylotów..Ale to wszystko jak będziesz miał już zamontowany ten drugi filtr!

Opublikowano

I takiej odpowiedzi potrzebowałem ;-) poprowadzenia za tzw rączkę ;-) super forum. Dzięki Andrzej. Odezwę się jak już dobędę circulator ;-)

WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk

Opublikowano

Sprawa mechanika wyjaśniona. Teraz chciałbym was zapytać czym zasypać kubeł biolog JBL E901. Mam już w nim kulki ceramiczne i zeolit. Za parę dni zamienię zeolit na rurki ceramiczne i zostaje mi jeszcze jeden kosz. Co do niego wrzucić? Koral czy lawę? Jak tak to jaką dokładnie?

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Planuję wpiąć filtr sznurkowy przed kubeł i zastanawiam się czy mogę wyjąć gąbkę z circulatora? Jak myślicie, sam sznurkowiec da rade?

WySwift'owane z Galaxy Tab 3 8.0 poprzez Tapatalk