Skocz do zawartości

Pył W Wodzie, Drobinki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mnie dziś spotkała nietypowa akcja. Wychodząc rano z domu zapomniałem włączyć rybom filtrów (po karmieniu). Po powrocie do domu zastałem wodę o wiele mętniejszą niż normalnie. Dosłownie mleczna. Widocznie to coś rozwijało się lepiej bez napowietrzania lub bez filtracji (sam nie wiem). Czy mówi to coś komuś? Wiem, że wskazuje to na pierwotniaki no ale cholera jasna rok czasu? Stosowałem UV przez tydzień, napowietrzałem, zaciemniałem itd. Chyba wszystko o pierwotniakach wyczytałem i nadal nic.

Nie wyłącza się filtrów do karmienia muszą chodzić non stop. a długo filtry nie chodziły ile czasu??

Opublikowano
Nie wyłącza się filtrów do karmienia muszą chodzić non stop

No proszę Cię... nie pisz mi takich bzdur ;)

Normalnie filtry zatrzymuję na czas karmienia tj. 5 min aby uniknąć rozdmuchania pokarmu po wszystkich zakątkach akwarium. Mam to ustawione na timerach i wszystko działa ale dziś z mojej winy nie zadziałało.

Opublikowano
No proszę Cię... nie pisz mi takich bzdur ;)

Normalnie filtry zatrzymuję na czas karmienia tj. 5 min aby uniknąć rozdmuchania pokarmu po wszystkich zakątkach akwarium. Mam to ustawione na timerach i wszystko działa ale dziś z mojej winy nie zadziałało.

Spoko ja tam nie wyłączam ale wolność Tomku w swoim domku.

-- dołączony post:

A jak masz kolego ustawiony filtr wewnetrzny mechanik jakoś na przednią szybę do góry czy jak??

Opublikowano

Wczoraj zauwazylem u siebie, ze w toni wodnej plywaja tak jakby malutkie babelki powietrza. Wywalilem piaskowca a Ty kolego masz ustawione wyloty wszystkie z filtrow pod tafle czy inaczej. Dzis sie chyba przymierze do wymiany zwirku mam taki od kolegi ktory nie pyli wogole i zobaczymy. Deszczownie zlikwidowalem jak mowiles jeszcze cos z ustawieniem wylotow musze pokombinowac.

Opublikowano
Wszystkie pod taflę. Jedynie na wylot kubła założyłem taką łopatkę aby dmuchał w stronę tafli.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

i

Czyli jak dobrze rozumiem tylko na wylocie z mechanika masz taka koncowke a reszta bez.A nie wiesz co to moga byc te pecherzyki powketrza?