Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie chcę ryb ważyć ;), ja chcę mieć jakiś materiał porównawczy pozwalający na określenie wagi moich ryb. Wartościowym parametrem jest własnie pstrąg 30 cm waga 350 gram. Gdybym takich danych miał więcej byłbym w stanie na zasadzie porównania wydedukować wagę naszych ryb. Oczywiście nie co do grama ale w przybiżeniu. Przyda się mi sie to w kilku zakresach. Pamiętam jak mykobakterioza rozgromiła mi obsadę a ja pomimo tego, że posiadałem potencjalne lekarstwo nie mogłem go zastosować, gdyż dodanie leku do karmy było zdeterminowane przez wagę ryb, której nie znałem.

Opublikowano

Hmm ryby duże a te małe wędkarze nie ważą 10, 12 czy 15 cm smukłej ryby. Chodziło mi o to czy ktoś nie trafił na coś takiego jak np badania nad sandaczem czy pstrągiem i cholera wie jaka jeszce rybą. Przyrosty masy ryb w stawach hodowlanych itp. Tam mógłbym znaleźć np proównanie narybku 5, 10 , 15 cm a to dałoby mi jakieś kompletniejsze dane. Kiedyś na coś takiego trafiłem czy ktoś mi to wskazywał. Ale nie pzywiązywalem do tego jakiejkolwiek wagi bo nie było to mi potrzebne.

Opublikowano

Trochę to jest inaczej np sandacz z j Klukom np 30 cm na pewno będzie miał inną wagę niż z j Miedwie ba nawet inny będzie miał kolor a jeszcze pora roku ma znaczenie . Można ważyć nasze rybki przy okazji lub jak padną wrzucać na forum i za rok będzie to odnośnik , ale komu by się chciało:)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.