Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z reklamacją jest taki problem, że to firma znajomej ojca (tak właśnie jest ze znajomymi). Ojciec też trudny typ i reklamować nie chce bo głupio (wiem wiem, ale nic na to nie poradzę, taki typ). Gdyby to było u mnie to na pewno bym reklamował a że to u ojca to jego brocha :)

Wychodzi na to, że albo dokręcę coś z tył albo zamówię mu to akwarium pod wymiar.

Opublikowano

Ja bym akwarium na wymiar nie robił bo później ciężko będzie Ci sprzedać. Nie ma prawa się nic stać bo cały ciężar i tak przejmuje szafka. Jak już tak bardzo chcesz to dokręć rzeczywiscie z tyłu jakaś listewke i po problemie.

Opublikowano

jesli to stolarz to raczej wymiana samego blatu to nie problem i koszt nie wielki wiec dla własnego spokoju rozmawiał bym z nim i nalegał na poprawke

Opublikowano
Z reklamacją jest taki problem, że to firma znajomej ojca (tak właśnie jest ze znajomymi). Ojciec też trudny typ i reklamować nie chce bo głupio (wiem wiem, ale nic na to nie poradzę, taki typ). Gdyby to było u mnie to na pewno bym reklamował a że to u ojca to jego brocha :)

Wychodzi na to, że albo dokręcę coś z tył albo zamówię mu to akwarium pod wymiar.

Ja bym się nie krygował, tylko po prostu poprosił stolarza o wymianę blatu. Nie powinno to być jakimkolwiek problemem. Jeśli ojciec ma takie podejście, to jego prawo;) W takim przypadku, amiast bawić się w przykręcanie listewek możesz samodzielnie wymienić sam blat na taki o właściwych wymiarach. Jeśli szafka jest prawidłowo zrobiona wymiana samego blatu nie powinna być problemem.

Opublikowano

Możesz jeszcze wziąć pod uwagę zamontowanie nowego blatu na tym 'starym'- wystarczyła by zwykła płyta meblowa - na pewno sam byś sobie z tym poradził :-D

Opublikowano

Ja bym sie martwil jakby 15 cm brakowalo ...jeden profil aluminiowy 20x20mm-katownik zalatwi sprawe, jednym bokiem do blatu obecnego przykrecony z tylu, drygi pelni role przedluzenia..u mnie akwarium zwisa bez blatu po 20cm ....ale to inna historia bo szyba 19 mm....