Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Temat oklepany, więc przepraszam, ale pewnie dla wielu aktualny. Kilka dni wstecz, padł mój Resun 1500. Pracował w moim malawi 240l. Chciałem sobie poprawić i kupiłem cyrkulatora aquael 1500 + gąbka. I co? Chodzi jak traktor. W porównaniu z Resunem pracuje bardzo głośno. Chciałem wymienić ale niestety sklep nie kwapi się do tego (aquael tesco w Łodzi nie polecam drogo i jak widać nieprzyjaźnie) poza tym w sklepie jest karteczka że wymian nie uwzględniają (zobaczyłem ja po fakcie). Nie wytrzymam nerwowo z tym filtrem. Chce kupić coś cichego wydajnego. Jak myślicie resun 1500 czy at 203. Pozdrawiam Ł.

Opublikowano

Na jaki adres wysłać filtr, w necie jest ten Aquael ul. Krasnowolska 50, 02-849 Warszawa. Ale nie wiem czy gra warta świeczki. Głowica kosztuje 88, pocztex około 43. Nowy At-203 70, a resun jeszcze mniej?

Opublikowano

Nic nie płacisz. Wszystko opłaca aquael.

Dzwonisz do DHL (koniecznie DHL bo Aquael ma z nimi umowę) lub online na stronie zamawiasz kuriera. Do paczki dołączasz dowód zakupu (przyślą ci go spowrotem). Gdy kurier przyjedzie po paczkę podaj mu te dane:

AQUAEL

Janusz Jankiewicz Sp. Z.O.O.

ul. Krasnowolska 50

02-849 Warszawa

(w uwagach - reklamacja)

Powiesz, że na koszt odbiorcy, nr klienta: 2342605

Wsio

Reklamowałem u nih 2 razy i za każdym razem paczka była u mnie spowrotem po ok 24h. Tyle, że to była lampka (nie wiem czy to jakaś różnica)

Opublikowano

Witam!

Nie chcę zakładać nowego wątku, a temat podobny, więc tutaj podpytam tylko :)

Mianowicie zakładam akwarium 240l o biotopie malawi, biologa już mam - tetratec ex1200,

teraz przyszło mi do zakupu filtra mechanicznego, wszyscy polecają cyrkulator aquael 2000 + gąbka, a moje pytanie jest takie, dlaczego nie polecacie aquael turbofilter 2000 ? Różnica w cenie to jakieś 10zł(chociaż przy zakupie gąbki to się wyrówna), a są dodatkowe media filtracyjne, które również można zamienić na gąbkę, a głowica jest identyczna w obu filtrach. Czy jest to czymś spowodowane? Bo jestem teraz w dylemacie i nie wiem czy wybrać filtr czy sam cylkulator, jak sądzicie?

Pozdrawiam

Opublikowano
aquael turbofilter 2000 jest niepotrzebny ponieważ masz już kubeł...

a cyrkulator aquael 2000 + gąbka to typowy mechanik

JAK doda do turbofiltra samą gąbkę bez pojemnika też będzie miał typowego mechanika a zostanie mu się jeszcze pojemnik, do którego można w razie czego włożyć np. Purigen