Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem 15kg łupku białego. Przed zakupem byłem jeszcze nieobeznany i były zdięcia przykładowego ułożenia no i wybrałem jedno z nich i ułożyłem z kamieni tzw garaże. Nie wiem czy to jest obciachowe czy też nie no ale na waszych zdięciach wszystkie kamienie są ułożone w sposób naturalny co mi się bardzo spodobało. Chciałbym zakupić serpentenit nie wiem też czy to nie zmieni parametrów wody? Co wy o tym myślicie ? Nie wiem czy pozostać przy moim ułożeniu czy też zmienić je bardziej naturalne ! ;) Mam 14 lat i nie mam doświadczenia więc prosze o waszą pomoc. A tak wygląda moje akwa.

post-14613-14695716513092_thumb.jpg

Opublikowano

Ułożenie kamieni to twoja inwencja twórcza ;) Ułóż tak aby ci się podobało. W naszym biotopie praktycznie każde kamienie są ok a jak zmieniają parametry to tylko na lepsze :).

Opublikowano

Serpetynit nie zaszkodzi , mam sam jak i wielu na tym forum. Jest to kamień w bryłach więc jest o wiele łatwiej coś ułożyć i naturalniej wyglądającego. Jeśli masz możliwość spróbuj może coś sobie z niego wykombinować.Jeśli Ci się podoba to co masz zostaw sobie. To się ma Tobie podobać , a my możemy tylko swoje zdanie wyrazić no i coś podpowiedzieć. Powodzenia w projekcie !

[300] Malawi

Opublikowano

Tak na prawdę to Ty musisz być zadowolony z wyglądu. Też miałem swego czasu wapien, wapien filipinski, lupki, otoczaki i w końcu serpentynit - i z niego jestem najbardziej zadowolony. Pozdrawiam