Skocz do zawartości

Akcja charytatywna na rzecz Funduszu Ochrony Pielęgnic im. Stuarta M. Granta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy. Nasz Klub skupia miłośników ryb z jeziora Malawi. Oczywiście nasze Forum to nie tylko Klubowicze ale także osoby które z naszym Klubem sympatyzują. Łączy Nas wszystkich sympatia dla pielęgnic z jeziora Malawi, są to w większości endemity występujące tylko i wyłącznie w tym olbrzymim akwenie. Matecznik ryb , które codziennie oglądamy jest jednak zagrożony. W niektórych rejonach jezioro dramatycznie ucierpiało wskutek kierujących się doraźną potrzebą jednostek ludzkich i choć problem jest bardziej złożony a wpływa na niego również sytuacja ekonomiczna państw otaczających jezioro, to jednak osoby znające sytuacje postanowiły działać. Ad Konings znany większości z nas badacz, pisarz i naukowiec, który jest jednym z najbardziej znanych popularyzatorów ryb z jezior afrykańskich, założył Fundusz Ochrony Pielęgnic im. Stuarta M. Granta ( http://www.klub-malawi.pl/component/content/article/16-artykuly-klubowiczow/wiadomosci-ogolne/414-by-chronic-pielegnice-z-malawi.html ). Ma on na celu ratowanie miejsc bytowania pielęgnic, które od lat ciszą oczy zarówno akwarystów jak i osób, które z przyjemnością oglądają te ryby w domowych akwariach. Otrzymałem od założyciela Funduszu 4 książki "Celebrating Cichlids from Lakes Malawi and Tanganyika". Zarówno one jaki i koszulka klubowa, 2 kalendarze z pięknymi fotografiami ryb z Malawi ( fotografie laureatów konkursów fotograficznych ) i 5 „Niezbędników Prawdziwego Malawisty” ( naklejka, podkładka i długopis z logo Klubu Malawi ). Zostaną zlicytowane a całość środków zasili Fundusz, który stworzył Ad Konings. O wszelkich aukcjach będziemy na bieżąco informować w niniejszym wątku. Wszystkie osoby chcące wesprzeć naszą akcje rzeczą materialną ( gadżet do sprzedaży na aukcji ) czy środkami finansowymi ( które zostaną przekazane na rzecz Funduszu ) proszę o kontakt na maila ostwind@wp.pl .

• Dziękuję 9
Opublikowano

Przechodzimy do następnego etapu naszej Akcji charytatywnej. W dniu dzisiejszym na Allegro na koncie z moim Nickiem zostaną wystawione 3 przedmioty. Książka„Celebrating Cichlids from Lakes Malawi and Tanganika” , którą przekazał mi Ad Konings. Jej wartość jest dużo wyższa, gdyż została ona okraszona autografem tego autora. Jest to gratka zarówno dla miłośników ryb z jeziora Malawi jak i Tanganika a każdy miłośnik afrykańskich pielęgnic z ogromną przyjemnością zarówno poczyta jak i poogląda pozycję. Książka jest w języku angielskim ale obecnie nie jest to chyba aż tak ogromny problem.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3989577372

Drugą rzeczą jest koszulka klubowa w rozmiarze XL koloru czarnego, która jest atrakcyjnym gadżetem dla Klubowiczów, zwłaszcza tych, którzy przystąpili do nas ostatnio i nie mieli szans jej kupić.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3989625147

Trzecim przedmiotem a raczej zespołem przedmiotów jest „Niezbędnik Prawdziwego Malawisty” na który składają się podkładka pod myszkę ( stosowana przez niektórych jako podkładka pod piwo ;) ), długopis z logo Klubowym oraz nalepka z tym logo. Dzięki za wszystko temu Klubowicz ma szanse niesamowicie ozdobić swój pojazd, napisać coś mądrego i nie porysować stołu ;).

http://allegro.pl/show_item.php?item=3989703989

Wszystkie środki uzyskane z licytacji zasilą naszą aukcje charytatywną i zostaną przekazane na konto Funduszu Ochrony Pielęgnic im. Stuarta M. Granta. O tym tutaj:

http://www.klub-malawi.pl/16-artykuly-klubowiczow/wiadomosci-ogolne/427-dzialalnosc-charytatywna-klubu-malawi.html

Aukcje to jeden ze sposobów pozyskiwania środków. Poza tym, każda osoba, która chcę zasilić naszą Akcje, ma możliwość przelania na nasze stare konto techniczne jakąkolwiek kwotę. Każdy grosz jest ważny bo ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka. Podsumowanie akcji będzie stanowił przelew środków do Funduszu i rozliczenie jako skan z tego konta, gdzie będziemy mogli na życzenie osób pragnących anonimowości taką wpłatę pozostawić bez danych darczyńcy.

Numer konta to:

WBK

63 1090 2835 0000 0001 2100 4753

Odbiorca:

F.O.P.

W przelewie można wpisać Nick, którym posługujecie się w Klubie i napisać słowo „datek”.

Ostatnią formą wsparcia mogłyby być gadżety jednakże musiałby to być jakieś rzeczy wartościowy, gdyż koszt przesyłki do mnie w przypadku mniejszych rzeczy czyniłby cały zabieg wątpliwym pod względem ekonomicznym. W tych i innych sprawach kontaktujcie się ze mną na maila ostwind@wp.pl

Opublikowano

Myślę, ze nie masz racji choć mogę się mylić ;) ... aukcja jest nietypowa bo opiera się na rozreklamowaniu jej poza Allegro na Forach naszym i Tanganikańskim. Dotyczy produktu niszowego a cena samego Albumu wzrasta dzięki autografowi głównie w naszych zamkniętych relatywnie kręgach bo dla przeciętnego zjadacza chleba Ad Konings jest anonimowy. Zobaczymy jaki będzie wynik aukcji ja jestem dobrej myśli ;). Gdy sprzedawałem ryby czy inne rzeczy zawsze jakiekolwiek zainteresowanie pojawiało się w ostatnich 3-4 dniach. Nie chcę tego sztucznie wydłużać.

Opublikowano

Odbiorcą nie jest tak de facto Klub Malawi, gdyż jako podmiot zwany stowarzyszeniem zwykłym nie możemy przyjmować darowizn ( to po pierwsze ) a także nie jest to datek na KM lecz na Fundusz Ochrony Pielęgnic im. Stuarta M. Granta ( to po drugie ) konto nie jest jednak funduszu. Tu rodzi się pytanie o odbiorcę. Chyba najlepiej wpisać tam FOP aby było krótko lub pełna nazwę Funduszu dla wytrwałych ;).

Dopisałem to do treści apelu o datki ... dzięki za zwrócenie na to uwagi

Opublikowano

Przypominam, że aktualne aukcje kończą się już dzisiaj ;)

-- dołączony post:

No to panowie pierwsze koty za płoty ;) ... zakończyła się pierwsza tura aukcyjna i nasi szczęśliwi nabywcy nie dość że wsparli naszą inicjatywę to stali się posiadaczami fajnych rzeczy. Uzyskaliśmy sporą kwotę ponad 650 zł z tytułu aukcji, na konto wpłynął również datek niestety na tą chwilę jeden jedyny ale za to znaczny w wysokości 54 zł. Darczyńcy Piotriola już teraz dziękuje i zachęcam wszystkich do wsparcia tej inicjatywy również w ten sposób. Każda kwota się przyda wiec niech każdy wpłaci tyle ile uzna za stosowne. Ważna jest sama chęć. We wtorek będzie następna tura aukcyjna i obok książki Ad-a Koningsa pojawi się następny "Niezbędnik Prawdziwego Malawisty" oraz Kalendarz Klubowy o aukcjach oczywiście poinformujemy.

Kolega Kessey zaproponował jeszcze jedną rzecz a mianowicie aby Klubowicze i sympatycy, którzy chcieliby spieniężyć jakiś podarek na rzecz Funduszu wystawiali go na giełdzie Klubowej a środki z jego sprzedaży zostałyby przekazane na konto na którym zbiera się pieniądze na cele aukcji. Oczywiście wesprzemy to odpowiednią reklamą. Chętni proszę pisać na mojego maila.

Opublikowano

Panie i Panowie następne rozdanie ;). Dzisiaj na Allegro na koncie z moim Nickiem zostały wystawione następne 3 przedmioty. Książka„Celebrating Cichlids from Lakes Malawi and Tanganika” , którą przekazał mi Ad Konings i okrasił autografem. Jest to gratka zarówno dla miłośników ryb z jeziora Malawi jak i Tanganika a każdy miłośnik afrykańskich pielęgnic z ogromną przyjemnością zarówno poczyta jak i poogląda pozycję. Książka jest w języku angielskim.

http://allegro.pl/show_item.php?item=4010147582

Drugą rzeczą jest kalendarz klubowy na 2014 rok, która podobnie jak wcześniej licytowana koszulka jest atrakcyjnym gadżetem dla Klubowiczów, zwłaszcza tych, którzy przystąpili do nas ostatnio i nie mieli szans jej kupić.

http://allegro.pl/show_item.php?item=4010271890

Trzecim przedmiotem a raczej zespołem przedmiotów jest „Niezbędnik Prawdziwego Malawisty” na który składają się podkładka pod myszkę ( stosowana przez niektórych jako podkładka pod piwo :wink: ), długopis z logo Klubowym oraz nalepka z tym logo. Dzięki za wszystko temu Klubowicz ma szanse niesamowicie ozdobić swój pojazd, napisać coś mądrego i nie porysować stołu :wink:.

[/url]http://allegro.pl/show_item.php?item=4010143704

Wszystkie środki uzyskane z licytacji zasilą naszą aukcje charytatywną i zostaną przekazane na konto Funduszu Ochrony Pielęgnic im. Stuarta M. Granta. O nim tutaj:

Przypominam, że każda osoba, która chcę zasilić naszą Akcje, ma możliwość przelania na nasze stare konto techniczne jakąkolwiek kwotę. Każdy grosz jest ważny bo ziarnko do ziarnka a zbierze się miarka.

Numer konta to:

WBK

63 1090 2835 0000 0001 2100 4753

Odbiorca:

F.O.P.

W przelewie można wpisać Nick, którym posługujecie się w Klubie i napisać słowo „datek”.

Klubowicze i sympatycy, którzy chcieliby spieniężyć jakiś podarek na rzecz Funduszu wystawiali go na giełdzie Klubowej ( Tablicy ) a środki z jego sprzedaży przekazać na konto na którym zbiera się pieniądze na cele aukcji. Oczywiście wesprzemy to odpowiednią reklamą. Chętni proszę pisać na mojego maila ostwind@wp.pl

-- dołączony post:

No i już mamy pierwszego chętnego ;). Piotriola wystawił na sprzedaż swojego freika ;). Jak się sprzeda również wzmocni swoich kolegów z bajorka http://tablica.pl/oferta/sciaenochro...-ID56KNw.html#.

Opublikowano

Przypominam, że ciągle czekamy na wpłaty oraz o tym, ze trwają aukcje na Allegro w tym książki z autografem Koningsa. Przypominam również, że można sposobem Piotriola sprzedać coś pod naszym szyldem i przekazać pieniądze na Fundusz co nasz kolega już uczynił a freiek poszedł jak świeża bułeczka. oczywiscie dziekuje za wszystkie pieniądze bo cel jest szczytny a nie trzeba dużej wyobraźni aby zobaczyć jak Nasze pieniądze materializują się w rośliny i ryby. Do dzieła panowie licytować, sprzedawać i wpłacać bo wyjdzie na to żeśmy pazeroty :grin:

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.