sam1113 Opublikowano 4 Lutego 2014 #1 Opublikowano 4 Lutego 2014 Witajcie. Przedstawiam moje pierwsze malawi. Na razie zasiedlone starterami ale zamieszkają tu saulosi. Wyjątkowych i przełomowych rozwiązań tu nie znajdziecie bo akwarium powstało dzięki temu forum i tu czerpałem wiedze (dzięki wielkie) Akwarium 80x40x40 optiwhite Na dnie jasny piasek (biały tylko według sprzedawcy) na nim biały żwirek Dwie dominujące bazaltowe płyty ze składu oraz bazaltowe otoczaki Filtr JBL 901e pełen ceramiki a na wejściu gąpka. 100w grzałka Dwie świetlówki T5 24w niebieska i ciepła biała Baniaczek mi się podoba choć ma swoje problemy np glony na żwirku i wciąż nie dojrzałe po 60 dniach . Po wprowadzeniu docelowej obsady pokarze więcej
sam1113 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor #3 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zooleka wszystkie oprócz NO3 ten jest Tetra Ale temat dojrzewania poruszyłem w innym wątku
Andrzej Głuszyca Opublikowano 4 Lutego 2014 #4 Opublikowano 4 Lutego 2014 ..myślę ,że niepotrzebnie mieszałeś żwirek z piaskiem!!Piasek ze żwirkiem się wymiesza i niebyt to ciekawie będzie wyglądać!! Fajnie schowałeś filtr!!! Grzałkę możesz położyć na piasku za kamieniami i nie będzie jej też widać!! Jeżeli mogę coś Ci zasugerować to zamiast tego płaskiego kamienia na dnie dałbym troszkę małych kamieni ale tak aby rybki ( jak dorosną ) i teraz miały chociaż trochę kryjówek!! Ale to tylko moje sugestie i wcale nie muszą Ci się podobać) 1
Erni-lee Opublikowano 4 Lutego 2014 #5 Opublikowano 4 Lutego 2014 Akwarium mi się wcale nie podoba może poza tym wielkim kamieniem na końcu...
deccorativo Opublikowano 5 Lutego 2014 #6 Opublikowano 5 Lutego 2014 Akwarium mi się wcale nie podoba może poza tym wielkim kamieniem na końcu... Twoje akwarium jest piękne w swojej prostocie i surowości biotopu. Mnie się podoba. uwagi Andrzeja Wroc bardzo trafne i cenne w sumie nie zmieniające zasadniczo wyglądu twojego akwarium. Pomyśl o ich wprowadzeniu.
fushin Opublikowano 5 Lutego 2014 #7 Opublikowano 5 Lutego 2014 Elo Dołóż może trochę gruzu jeszcze. Ps. Jesteś fanem COMY że taki tytuł tematu ??
sam1113 Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor #8 Opublikowano 5 Lutego 2014 Hej Tak jestem fanem COMY. Co masz na myśli pisząc gruz ? Akwa rzeczywiście miało być surowe i "zimne" . Trochę się to zmieniło po pojawieniu się glonów. Te na żwirku chętnie bym usunął ale nie chce zniszczyć tych zielonych i brązowych na skale w tle wiec nie ruszam póki co. Zobaczę jak się będzie zmieniało w miarę dojrzewania. Mam też wysoki poziom NO3 który zbije po dojrzewaniu, co pewnie też spowoduje jakieś zmiany. W nie dalekich planach jest budowa denitryfikatora co może zupełnie wyeliminować glony.
fushin Opublikowano 5 Lutego 2014 #9 Opublikowano 5 Lutego 2014 Co masz na myśli pisząc gruz ? Szacun za COME Gruz = kamienie
Edd Opublikowano 6 Lutego 2014 #10 Opublikowano 6 Lutego 2014 Moim zdaniem kamienie trochę nie naturalnie ułożone
Rekomendowane odpowiedzi