Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
..używaną Terę o której mówisz z jednej strony za te pieniądze warto kupić bo ma choćby mniejszy pobór mocy! Z drugiej strony HW-303A jest nowy i na gwarancji:)) Tu musisz sam dokonać wyboru .Bo wydajność ich jest prawie taka sama. Co do jakości to się nie wypowiem . Tu masz gwarancję tu nie masz:))

Dzięki kolego za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

Posiadam TetaTec 1200 od 2009r i nie słyszałem, żeby "nie cieszyły się sławą".

Nigdy nie miałem z nim problemu. Wydajność 1200l/h jest dla prawie pustego filtra ale przy załadowaniu ceramiką nie spada znacznie (zmierzyłem, że spada mniej niż w porównywanym przezemnie eheimie).

A... i jest na prawdę cichy (porównanie do dwóch modeli eheima).

Opublikowano

A ja powiem Wam (a raczej napiszę ;) ), że ta tetra 700 w akwarium 375l w zupełności załatwi biologię - oczywiście w nieprzerybionym zbiorniku.

• Dziękuję 1
Opublikowano
Posiadam TetaTec 1200 od 2009r i nie słyszałem, żeby "nie cieszyły się sławą".

Nigdy nie miałem z nim problemu. Wydajność 1200l/h jest dla prawie pustego filtra ale przy załadowaniu ceramiką nie spada znacznie (zmierzyłem, że spada mniej niż w porównywanym przezemnie eheimie).

A... i jest na prawdę cichy (porównanie do dwóch modeli eheima).

To co napisałem oparłem na opinii kolegi, który ma dwie tetry (jest niezadowolony) i na słowach jednego ze sprzedawców, który powiedział, że tetra obniża ostatnio loty jeżeli chodzi o jakość. Sam jej nie miałem, podejrzewam, że wszystko zależy jak się trafi...

Wracając do tematu rozważ sobie jeszcze zakup JBLa E 901 (spokojnie wystarczy, ma mały pobór mocy i firma sprawdzona). Ogólnie masz już z czego wybierać.

Opublikowano

Tetrę EX 700 mam od 1,5 roku i nie mam żadnych problemów. Filtr mam w całości zasypany ceramiką, przepływ przy wypełnieniu złożem faktycznie spada o ile nie wiem bo nie sprawdzałem. Ważne aby filtr był z nowej serii wprowadzono tam kilka istotnych poprawek - trochę w tym temacie tutaj: http://www.dfa.net.pl/tetra-ex-reinkarnacja-czyli-ewolucja-filtrow-z-serii-ex-t1098.html

Uważam podobnie jak koledzy wcześniej, że 700 w nieprzerybionym akwarium sobie poradzi szczególnie przy zastosowaniu lepszej klasy ceramiki.

Opublikowano

Miałem/mam i nie używam no cieknie losowo i nie da się uszczelnić. Może to była taka seria i stała się popularna,bo były dość tanie i dobrze wyposażone.

Opublikowano

Na tym forum chyba bardzo mało popularny jest Unimax Aquaela. Osobiście mogę polecić spora wydajność i pojemność w stosunku do ceny. Wszystkie akcesoria w kolorze czarnym w przeciwieństwie do JBL no i rodzimy producent.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano
Na tym forum chyba bardzo mało popularny jest Unimax Aquaela. Osobiście mogę polecić spora wydajność i pojemność w stosunku do ceny. Wszystkie akcesoria w kolorze czarnym w przeciwieństwie do JBL no i rodzimy producent.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Problem rozwiązany. Kupiłem tego HW-303a i śmiga aż miło a tetra x-700 stoi w razie odpukać awarii. Pozdrawiam.