Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mała aktualizacja z góry przepraszam za jakosc. Krytyka mile widziana:)

]

A co tu krytykować - malinka, gratulacje.!!!!

O gustach się nie dyskutuje ale w mojej ocenie super - nic nie zmieniaj.

Utrafiłeś w surowość biotopu, są kryjówki, zaznaczone rewiry ( okaże się czy zaakceptowane), nie przeładowanie gruzem, sprytnie ukryłeś to czego nie należy oglądać , wzniesiona i załamana linia dna i kamieni. Ten gnejs - rewelacja, moim zdaniem lepiej niż serpentynit. Ja bym starał się ułożyć podobnie jak ty to zrobiłeś.

Oświetlenie - mimo słabej jakości zdjęć i tak widać ogromne różnice.

Tylko dobre światło na zdjęciach 2 i 5 a jak może światło zepsuć efekt to zdjęcie 3. To wprost dwa różne akwaria.

Zobaczcie na zdjęciu 2 barwę i fakturę kamieni, kolory lacidohromis Phencilus Mdoka White Lips,

Światło na zdjęciu 3 wszystko zgubiło co piękne i w rybach i kamieniach tylko lumenów od cholery.

Podaj kolego co dokładnie świeci i ile mocy lumenów barwy światła na zdjęciu 2 a jakiego oświetlenia nie robić - zdjęcie 3.

Opublikowano

1-philips-aqua coral 36w t8

2-agua glo 40w t8

3-naswietlacz 10w dioda 12000k

na zdjeciu 1 i 3 swieciły wszystkie 3 aqua glo włączone do zdjec aby pokazac to co normalnie nie widac na zdjeciu 2,4,5 siecił naswietlacz i aqua coral i to swiatło ktore na codzien swieci roznice w kolorach spowodowane ustawieniami aparatu:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo ładnie się prezentuje.

biore z malawiana cena naprawde przystepna jak na te ryby i jutro odbieram w poznaniu :)

Ja właśnie dzisiaj zamówiłem 12 szt u Malawiana chodzi mi o Placidochromis phenochilus Mdoka white lips.