bobanr Opublikowano 22 Stycznia 2014 #1 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam, mogę nabyć pompę Grundfosa UPS 25-60 B 180 - a więc z korpusem, z brązu. Pytanie do Was, czy taki materiał na korpus może być zastosowany w pompie do instalacji narurowej?
stan Opublikowano 22 Stycznia 2014 #2 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jak najbardziej możesz taka pompę zastosować !
piotriola Opublikowano 22 Stycznia 2014 #3 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Używam tą pompę od lat i nic się nie dzieje, moja obawa to pompy nowego typu gdzie zastosowano mosiądz. pozdrawiam
stan Opublikowano 22 Stycznia 2014 #4 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Nic się nie stanie czy to mosiądz czy brąz czy żeliwo ! W tej chwili mam od dobrych 6 miesięcy końcówki mosiężne i wsio jest ok w akwarium !
piotriola Opublikowano 22 Stycznia 2014 #5 Opublikowano 22 Stycznia 2014 " W czasie gotowania mleka i produktów mlecznych w naczyniach z miedzi czy mosiądzu wydziela się duża ilość miedzi, co w Indiach było przyczyną śmiertelnej ->marskości wątroby u wielu setek dzieci ,, int. Fakt że nie gotujemy wody w akwarium ale ja unikam metali kolorowych.
Rekomendowane odpowiedzi