Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak kupilem akwarium (Fluval Roma 240) to Power Glo i Aqua Glo byly w zestawie. Na poczatku mialem Aqua glo z przodu Power Glo z tylu, po jakims czasie bylo mi za jasno, wykrecilem Aqua Glo zostawilem Power Glo z tylu ( pisalem do producenta czy sa jakies przeciwskazania w uzywaniu jednej swietlowki, czy strace gwarancje , itp - odpowiedz byla taka aby najlepiej zalozyc jakas przepalona swietlowke aby zabezpieczyc gniazda przd wilgocia) . Bylo lepiej dzialalo przez kilka miesiecy. Teraz mam modyly LED i sterownik LedDimmerPro - IMHO jest jeszcze lepiej.

Pozdrawiam

Londo

Opublikowano

Jeśli chodzi o świetlówki to wystarczy jedna jbl marine day 15000k i jest rewelacja, umiejscowiona bardziej z przodu nigdy z tyłu.

• Dziękuję 1
Opublikowano
umiejscowiona bardziej z przodu nigdy z tyłu.

...masz namyśli tę świetlówkę czy w ogóle ?

-- dołączony post:

...już wiem Lechu .Ja faktycznie wpisałem ,że mam z tyłu a mam z przodu:) Jakaś pomroczność chyba mnie dopadła. Przepraszam za zamieszanie..a wpis już poprawiłem.

-- dołączony post:

...mało tego to mam czarny odbłyśnik który jeszcze bardziej kieruje światło do przodu i stąd nie widać mojego tła a jest strukturalne co ginie przy takim oświetleniu dając większą głębie. O czym innym pisałem a o czym innym myślałem:)

Opublikowano

Lol

Ja czytajac rep @AndrzejWalb tez napisalem ze mialem z tylu, a mialem z przodu :). Diody mam teraz z przody lekko pod katem na tyl