Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie będę.

Do tych chińskich kupuje niebieskie. Wiec jak potem będę zmieniał chińskie na cree to nie muszę już celować w wysokie temperatury bo niebieski mam już zapewniony.

Ale jeśli chcesz to mogę kupić i ci wysłać. Problemu nie widzę. :-)

Wysyłane z Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalk.

-- dołączony post:

montaż w obudowie :P

IMG_20140112_022017.jpg

IMG_20140112_022450.jpg

IMG_20140112_022722.jpg

Opublikowano

Ładnie wyglądają te króćce,o co pytać w sklepie? Ja znalazłem tylko takie do instalacji spężonego powietrza,są eleganckie z nierdzewki i gwintowane. A koniec rury zatkany czym, tylko plastikowym czarnym korkiem?

Opublikowano

Jedyne miejsce gdzie znalazłem takie fajne złaczki (szczególnie tą złączkę grodziową) to ten sklep:

http://allegro.pl/show_user.php?uid=1888229

W innych miejscach były tylko takie malutkie na wężyk do osmozy. Te moje są na węż 8mm.

Koniec rury zatkam zaślepką i uszczelnie silikonem. Robiłem tak wcześniej i działa bez pudła - tam nie ma żadnych ciśnień więc nie ma jak się rozszczelnić.

-- dołączony post:

Płytka na drivery gotowa :)

IMG_20140113_204355.jpgIMG_20140113_204428.jpg

IMG_20140113_204452.jpgIMG_20140113_230134.jpg

• Dziękuję 1
Opublikowano

Projekt zajefajny ;-)

Kwintesencją tego wszystkiego byłby spis wszystkich części i miejsc gdzie to można kupić użytych do produkcji tego cuda chyba że to jest jakiś know-how (bardziej know-what and where) którego nie chcesz zdradzić ;-)

....i może jakiś mały schemacik....

Opublikowano

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w używaniu klejów epoksydowych (np. distal) w akwarium ? Złączki są wklejone na właśnie taki klej i mam obawy o bezpieczeństwo ryb. Informacje na necie wskazują, że po zastygnięciu taki klej jest nie toksyczny jednak ja się mimo wszystko obawiam...

Opublikowano

Hej Sir_Yaro kawał dobrej roboty ;) lubię obserwować takie projekty. Można powiedzieć DIY z wyższej półki !! Myślę, że Twoje wyczyny są inspiracją dla wielu użytkowników :)

Pozdrawiam i obserwuje dalej!

Opublikowano

człowiek da radę przyjąć dużo większą dawkę trucizny niż ryba więc to nie jest zbyt dobry argument :(

lampa testowo podłączona i działa.

20140115_170111.jpg

Profil zakleiłem i będę jutro płukał i prrzy okazji sprawdzę szczelność. Jesli niebieskie dotrą do mnie do PT to w sobotę będe miał ją gotową i mogą się brać za drugą sztukę. :)

Opublikowano

Był robiony jakiś bilans energetyczny chłodzenia ?

Co się będzie działo z ciepłą wodą ?

Co będą czynić te 4 czujniki temperatury ?

W założeniach tego nie ma ;)