Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na forum jestem już ponad pół roku i czas już przedstawić swoje akwarium,które już stoi i cieszy moje oczy od 14 lat. Pierwsze zamieszkały w nim duże pielęgnice i przeróżne sumowate, potem nastał czas holendra na ładnych kilka lat.

Ostatniej zimy podjąłem decyzję że czas na zmiany myślałem nad powrotem do pielęgnic ale nie chciałem już takich wielkich ryb pomyślałem o rybach z jeziora Malawi, które już kiedyś u mnie pływały ale w mniejszym akwarium i była to kompletna porażka.

Trafiłem na nasze forum i po przestudiowaniu galerii już wiedziałem co będzie pływać w akwa.

Akwarium i sprzęt już był kamienie też się znalazły na podwórku więc na wiosnę rozpoczęły się przygotowania do startu.

O pomoc w dobraniu obsady poprosiłem na forum i wybrałem załogę zaproponowaną przez meszka

Labeotropheus trewavasae Chilumba 1+3

Metriaclima sp zebra Maison Reef lub Luwino Reef 1+3

Metriaclima msobo magunga 1+4

Pseudotropheus Acei 7

Pseudotropheus demasoni 12szt

1_e.JPG

http://forum.klub-malawi.pl/galeria/index.php?n=10818

tak wyglądało po wpuszczeniu pierwszych ryb, a tak na dzień dzisiejszy po pół roku

1_1_KM103.JPG

http://forum.klub-malawi.pl/galeria/index.php?n=11600

fotograf ze mnie marny to i zdjęcia nie powalają niestety

Obsada się trochę zredukowała głównie demasoni bo zastało w tej chwili tylko trzy sztuki ale na wiosnę dokupię kilka sztuk może mniejsze będą żyły w towarzystwie nadpobudliwego samca.

Po tylu latach widać na szkle niestety sporo zarysowań i myślę nad nowym akwarium około wiosny może przy okazji uda się dodać kilka centymetrów i litrów aby rybką było lepiej.

• Dziękuję 3
Opublikowano

Powiem tak łupek jest to ten kamień którego bym nie wpakował do akwarium , ale u ciebie wyszło po mistrzowsku . NIe pozostaje nic innego kolego jak pogratulować super baniaczka , oby więc oryginałów na łamach KM !!!!!