Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym się zastanowił nad wkładaniem do takiego szkiełka filtra wewnętrznego ;) zawsze to więcej miejsca! Weź kolego większy kubełek (np jbl 1501) do tego podepnij korpus ze sznurkiem lub innym wkładem i będziesz zadowolony :)

Opublikowano

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Zrobię tak:

Kupię JBL e1500 i wymienię wkłady oryginalne na inne - jakie ?

Filtra wew. nie będzie.

I ostatnie pytanie: Czy mogę dać trójnik na wylocie filtra w/w aby poprawić obieg wody ?:confused:

Opublikowano

No to jeszcze raz dzięki :D

Ale nie znam odpowiedzi na pytania:

1)Czy jest sens rozdzielać wylot filtra na 2 wyloty ? Jeden np z dołu a drugi aby falował taflą wody albo z deszczownicą. Co o tym myslicie ?

2)Jakie wkłady do e1501 aby był mechanik i biolog?

Opublikowano

Zostaw jedną końcówkę jak jest normalnie , ustaw ją po skosie w kierunku przedniej szyby tak by wzburzała taflę wody by ją dostatecznie natlenić.A co do wkładów to w zestawie JBL jest jeden kosz wypełniony JBL Cermec to nie wymieniaj go , w następnym od dołu daj Matrix Seachem i ja mam w trzecim od dołu Sera Siporax, też możesz go zastosować. PAMIĘTAJ BY DAĆ PREFILTR na rurkę ponieważ nie masz mechanika i będziesz miał cały kubeł zasyfiony,a prefiltr spowoduje to że nie będziesz musiał do niego tak często zaglądać.Ewentualnie ten trzeci kosz od dołu może mieć tą gąbkę co ma oryginalnie w zestawie kubełek.

[300] Malawi

• Dziękuję 1
Opublikowano
Zostaw jedną końcówkę jak jest normalnie , ustaw ją po skosie w kierunku przedniej szyby tak by wzburzała taflę wody by ją dostatecznie natlenić.A co do wkładów to w zestawie JBL jest jeden kosz wypełniony JBL Cermec to nie wymieniaj go , w następnym od dołu daj Matrix Seachem i ja mam w trzecim od dołu Sera Siporax, też możesz go zastosować. PAMIĘTAJ BY DAĆ PREFILTR na rurkę ponieważ nie masz mechanika i będziesz miał cały kubeł zasyfiony,a prefiltr spowoduje to że nie będziesz musiał do niego tak często zaglądać.Ewentualnie ten trzeci kosz od dołu może mieć tą gąbkę co ma oryginalnie w zestawie kubełek.

[300] Malawi

Dzieki, Twój post jest chyba najsensowniejszy ;)