Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich na forum

Dd nie dawna jestem posiadaczem 240L akwarium z pyszczakami Czy ktos moze mi doradzic co zmienic zeby to w miare estetycznie wygladało ?

Opublikowano

Nadal nie widać. Możesz wstawić je do swojej galerii (przycisk obok każdego posta), dostaniesz wtedy gotowy link do wklejenia na forum.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Zrezygnowałbym z drążonego wapienia, bardzo odstaje od reszty, możesz użyć kilku większych kamieni, mogą być płaskie/trójkątne aby dało się je układać ale nie zajmowały wiele miejsca i jednocześnie tworzyły kryjówki. Z tą niby-rafą wiele się nie da zrobić. Z tematów niewystrojowych, to Nimbochromis zupełnie nie nadaje się do akwarium tej wielkości.

• Dziękuję 1
Opublikowano

strasznie duzo miejsca zajmuje te strukturalne tło ;/Wydaje mi sie ze najlepiej było by usunać to? Ile moge trzymac rybek w takim 240L akwarium ?

Opublikowano
strasznie duzo miejsca zajmuje te strukturalne tło ;/Wydaje mi sie ze najlepiej było by usunać to?

Bardzo mądry pomysł bo zrobiła ci się z 240-tki, 112-tka ;).

Widzę tam też crabro które również jest zbyt dużą rybą jak na 240l.

Opublikowano

Jeśli to tło to "wydmuszka" z żywicy albo z plastiku to może zaatakować problem w ten sposób: przeciąć na kilka nieregularnych części zostawiając np. same boki a z tyłu akwa zostawić ciemne albo niebieskie tło.Wloty zamaskować kamieniami. Za nimi można ukryć sprzęt i jednocześnie będą kryjówkami dla ryb.Mam na myśli coś takiego jak genialny setup Romka Jagody.