Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich:)Moje pierwsze Malawi ma wymiary 150x50x60 450L

Wystrój toczarne tło kamień filipiński 40kg ,jasny żwirek kwarcowy wielkość 1,0-4,0 oraz

2x kryptokoryna 2x anubias

Obsada:

maingano x 4

yellow x 4

albinos x 4

moora x 4

aulonocara x 4

acei x 4

red x 4

Wyposażenie:

filtr zewnętrzny JBL CRISTALPROFI GREENLINE e1501

filtr wewnętrzny AQUAEL TURBO 1500

Grzałka AQUEL 300W

Napowietrzacz Eheim 400

Oświetlenie:

Opcja 1

JUWEL HIGH-LITE BLUE T5 54W

JUWEL HIGH-LITE DAY T5 54W

Opcja 2

HAGEN Aqua-Glo T8 40W

JUWEL DAY-LITE T8 36W

Opublikowano

Zdecydowanie za dużo gatunków do tego akwarium,do tego są też źle dobrane. Co do wystroju to mogłeś trochę pochować sprzęt grzałka na dno za kamienie, i ten korzeń na środku co wygląda jak strach na wróble okropny :( . To moje zdanie ale może chciałeś mieć takiego strażnika w akwa.

Opublikowano

Masz prawo do własnego zdania:) Co do obsady to docelowo będzie 4 gatunki tylko jeszcze nie mogę się zdecydować dlatego poczekam aż się lepiej ubarwią i wtedy wybiorę końcową obsadę.Zdjęcie nie oddaje tego jak to akwa wygląda w realu a korzeń wzbudza wiele przeróżnych odczuć :) Mi osobiście się podoba, dziękuję Ci za obiektywną opinię:)Pozdrawiam

Opublikowano

Tak jak napisałeś Tobie ma się podobać i tylko Tobie.

Ps

Co do obsady to tu nie będziemy pisać, bo to nie dział od tego. Jak już podajesz nazwy pyszczaków to podawaj tak aby wszyscy wiedzieli o co chodzi np co to jest moora i co to jest albions.

Opublikowano

A ja mam nadzieję,że kiedy zdecydujesz się na redukcję zastąpisz tą białą rafkę (która za chwilę pokryje się rdzawym glonem) furą otoczaków a natura zrobi resztę. Dobre akwarium dla stada kolorowej mbuny ale zupełnie nie w moim guście.W każdym razie gratuluję startu od zacnego wymiaru szkła.