Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli mysle Ze bedzie tak :

P.Saulosi ?/?

P.Mpanga?/?

M.Msobo?/?

Tylko wlasnie w jakich ilosciach I czy jako czwarty gatunek moze byc P.Acei ? Ja tak to tez w jakiej ilosci ? :)

Opublikowano
I nie zauważyłem aby jeden pasiak gnębił drugiego

Podobnie jest u mnie. Akurat nie mam elongatusa mpangi , a chailosi i samiec ten w ogóle nie interesuje się innym pasiakiem jakim jest u mnie saulosi. Po prostu ignoruje go.

Opublikowano
Pisałem, że połączenie mpangi z saulosi to kiepski pomysł.Samce obu gatunków są podobne i jeden drugiego będzie uważał za konkurenta, a co za tm idzie...będzie dym.

Damian ale piszesz to z doświadczenia czy z teorii?

Opublikowano

Z doświadczenia.Na początku przygody z Malawi miałem mpangę z demasoni.Siwy dym.

Wy piszecie o pasiakach nie podobnych ubarwieniem do siebie, jak Kawanga z Chilumbą czy Chailosi z saulosi.To coś innego.

Po co komplikować sobie życie akwariowe, skore jest mnóstwo pięknych gatunków?

Opublikowano
Wy piszecie o pasiakach nie podobnych ubarwieniem do siebie, jak Kawanga z Chilumbą czy Chailosi z saulosi.To coś innego.

WY piszecie kto?

U mnie w akwa pływały demonki z luwino i chyba są podobne do siebie tak samo jak mpanga z saulosi i nic takiego nie zauważyłem

Opublikowano
WY piszecie kto?

U mnie w akwa pływały demonki z luwino i chyba są podobne do siebie tak samo jak mpanga z saulosi i nic takiego nie zauważyłem

Ty i stan.

Sorry ale Chilumba i demasoni mają niewiele ze sobą wspólnego.Począwszy od wielkości poprzez budowę, skończywszy na ubarwieniu.Wspólne to mają tylko to, że mają pionowe pasy...