aarset Opublikowano 14 Października 2013 #1 Opublikowano 14 Października 2013 Małe pytanko: czy ktoś używa przelotów Tank Union (link poniżej)? Są naprawdę szczelne, czy trzeba je dodatkowo czymś w szczelności wspomóc? http://www.reefspot.pl/sklep/elementy-dodatkowe/1202-tank-union-25mm.html
harisimi Opublikowano 15 Października 2013 #2 Opublikowano 15 Października 2013 Jak budowałem swoją wanienkę to pytałem o te przeloty chyba Snocho i twierdził, że są OK. Ma doświadczenie w tego typu sprawach ale i tak wymiękłem i kupiłem wklejane
aarset Opublikowano 15 Października 2013 Autor #3 Opublikowano 15 Października 2013 Jak budowałem swoją wanienkę to pytałem o te przeloty chyba Snocho i twierdził, że są OK. Ma doświadczenie w tego typu sprawach ale i tak wymiękłem i kupiłem wklejane U siebie muszę zostawić sobie pole manewru (możliwość bezproblemowego rozebrania hydrauliki) tak więc klejenie nie wchodzi w rachubę.
harisimi Opublikowano 15 Października 2013 #4 Opublikowano 15 Października 2013 No stuknęłem PW do Michała ale ostatnio go tutaj nie widywałem, może on coś nas oświeci.
aarset Opublikowano 15 Października 2013 Autor #5 Opublikowano 15 Października 2013 No stuknęłem PW do Michała ale ostatni go tutaj nie widywałem, może on coś nas oświeci.Ostatnio to go nawet na Nano-Reef nie widać, ale czas mnie goni i przeloty już zamówione.
harisimi Opublikowano 15 Października 2013 #6 Opublikowano 15 Października 2013 No to po robocie ... ma to jednak dobrą stronę Ty nam powiesz jak się sprawdziło ... myślę, że wszystko będzie OK.
brazylia Opublikowano 15 Października 2013 #7 Opublikowano 15 Października 2013 Z tego co pamietam to chyba Makok ich uzywal w swoim akwarium, moze podpytaj jego.
aarset Opublikowano 15 Października 2013 Autor #8 Opublikowano 15 Października 2013 Dzięki panowie, ale przeloty już zamówione. Kontakt z Makokiem obecnie jest raczej niemożliwy.
harisimi Opublikowano 16 Października 2013 #9 Opublikowano 16 Października 2013 Oczywiście czekamy na Twoją relację z poznawania jakości tych przelotów, u mnie w "suchym kominie" zupełnie by wystarczyły a montaż byłby o niebo mniej problematyczny ( hydraulik po akcji "sump u Hariego" przestał odbierać ode mnie telefony ) ale byłem pękawka i wybrałem wklajane i pomoc fachowca 8) .
Sir_Yaro Opublikowano 16 Października 2013 #10 Opublikowano 16 Października 2013 Ja mam takie 4 przeloty w mojej wannie i sa całkowicie szczelne. Dodatkowo posmarowałem uszczelki lekko silikonem akwarystycznym. Skrecane niezbyt mocno (plastikowy gwint). Dodatkowo sama masa wody robi taki nacisk, ze sie uszczelnia
Rekomendowane odpowiedzi