Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak budowałem swoją wanienkę to pytałem o te przeloty chyba Snocho i twierdził, że są OK. Ma doświadczenie w tego typu sprawach ale i tak wymiękłem i kupiłem wklejane ;)

Opublikowano
Jak budowałem swoją wanienkę to pytałem o te przeloty chyba Snocho i twierdził, że są OK. Ma doświadczenie w tego typu sprawach ale i tak wymiękłem i kupiłem wklejane ;)
U siebie muszę zostawić sobie pole manewru (możliwość bezproblemowego rozebrania hydrauliki) tak więc klejenie nie wchodzi w rachubę.
Opublikowano
No stuknęłem PW do Michała ale ostatni go tutaj nie widywałem, może on coś nas oświeci.
Ostatnio to go nawet na Nano-Reef nie widać, ale czas mnie goni i przeloty już zamówione.
Opublikowano

Oczywiście czekamy na Twoją relację z poznawania jakości tych przelotów, u mnie w "suchym kominie" zupełnie by wystarczyły a montaż byłby o niebo mniej problematyczny ( hydraulik po akcji "sump u Hariego" przestał odbierać ode mnie telefony :mrgreen: ) ale byłem pękawka i wybrałem wklajane i pomoc fachowca 8) .

Opublikowano

Ja mam takie 4 przeloty w mojej wannie i sa całkowicie szczelne. Dodatkowo posmarowałem uszczelki lekko silikonem akwarystycznym.

Skrecane niezbyt mocno (plastikowy gwint). Dodatkowo sama masa wody robi taki nacisk, ze sie uszczelnia :)