Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z zamontowaniem listwy maskującej do szafki diversa solid. Szczelina w blacie od szafki jest za wąska, albo listwa zbyt gruba i nie mogę jej wsunąć. Może powinnam najpierw ją zamocować a dopiero później zalać akwarium? Próbowałam nawet lekko upiłować ząbki na listwie by łatwiej się wsunęła, ale nie przyniosło to żadnych efektów.

Pewnie wielu z was ma szafki diversa i zna na to jakiś sposób.

Będę wdzięczna za pomoc.

Opublikowano

Ja mam takowa szafkę i powiem Ci Charlotte, że nie miałem żadnego problemu z wciśnięciem tej listwy. A dokładnie listwę lekko nabijałem gumowym młotkiem i wlazła bez problemu. Na pewno nie stawiaj baniak, a potem listwa. Raz , szczelina może się jeszcze zawęzić. Dwa jak będziesz chciała ja nabijać to od stukań młotkiem może Ci się coś stać z baniakiem.

Opublikowano

To mnie pocieszyłeś. Niestety akwarium zalane, więc stukanie nie wchodzi w grę. Tak jak mówisz stan76 szczelina w blacie mogła się jeszcze bardziej zwęzić pod wpływem ciężaru zalanego akwarium, dlatego zamontowanie listwy jest teraz tak trudne. Wygląda na to, że szafka pozostanie bez listwy ozdobnej :(