Skocz do zawartości

Powódź z akwarium - zalane panel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Po kilku latach bezawaryjnej pracy, pech chciał, że wąż wypadł poza akwa :/ Sprawdzałem go tydzień wcześniej, ale niestety... Mniejsza o to. Wylało się około 50l wody na panele. Pod panelami jest zielony podkład i folia. Stało się to dziś rano, obecnie parę paneli już się wybrzuszyło. Nie wiem co robić, czytałem na necie, że można je zostawić na tydzień / dwa i zobaczyc czy trochę się zmniejszą te wypuklenia. Jak i też czytałem, że trzeba je jak najszybciej zdemontować, podłoge wysuszyć i załozyć nowe. Mieliście taką sytuacje? Nie wiem co teraz zrobić. Córka mi się rodzi za tydzień, a tu taki zonk :/

pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć

Więc zdemontowałem część paneli. Szczerze powiem, że nie wiem gdzie się podziała ta woda. Było delikatnie mokro na podkładzie, na środku pokoju. Ale poza tym? Nie wiem gdzie to jest. Byłem u sąsiada i nie maja podwieszonego sufitu, ale nic u nich nie było. Zastanawiam się czy gdybym nie zrobił małej dziurki w rurce od fitra, pare cm od normalnego poziomu wody, czy to by nie pomoglo na przyszłość. Co do paneli, to są lekkie wypuklenia, ale jakby się zmniejszały z każdym dniem. 3 panele chciałbym wymienić, ale niestety obecnie można kupić tylko z V-fugą :/

dzieki za pomoc koledzy

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.