Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
harisimi ja jestem dziewczyną :roll: ale nic się nie stało :)

ja u siebie wody nie pije z kranu tylko specjalnie przywożę ze studni głebinowej a jeśli chodzi o wodę do podmiany to stoi ona 24 h przed wlaniem do akwarium

:oops: no to skucha ... na pocieszenie powiem ci że mnie brali za dziwczynę w sferze wirtualnej of kors, bo na żywo to raczej trudno :mrgreen: ... nie gniewaj się, cieszę się że jesteś dziewczyną u nas ciągle jest Was za mało :D

Opublikowano

nic nie szkodzi :) nie gniewam się a co do dziewczyn na forum to może mniej dziewczyn interesuje się akwarystyką i dlatego tak jest?

i jeszcze mam jedno pytanie w tym poście --> okrzemkii!! wiem że należy je przeczekać ale nie ma może innego sposobu na ich zlikwidowanie? 2x szorowałam kamienie ale one znowu sie pojawiły... nic na to nie można poradzić?

Opublikowano

ups

a po co szorować ?

zagryź zęby i przeczekaj, chociaż mi też to łatwo mówić moja żona to z 20 razy by już je umyła

Opublikowano

szorowałam je bo już na nie nie mogę patrzeć :evil:

trafia mnie jak to widze, białe głazy z jakąś brązową kupa :!: jak patrze na inne zbiorniki w Waszej galeri to aż mnie skręca że ja mam coś tak ochydnego u siebie :?

Opublikowano

To wcale ochydne nie jest... ja mam nowe akwarium miesiąc czasu i okrzemki do moich kamieni są po porostu rewelacyjne.

Czym wiecej glonów i okrzemek tym bliżej do natury jak także oznaka rozwijającego się akwarium. Myjąc je w pewnym sensie zaburzamy "ekosystem zbiornika".

A tak swoją drogą to kobiety już to chyba w genach mają ze wsyztko by czyściły:P

Opublikowano
szorowałam je bo już na nie nie mogę patrzeć :evil:

trafia mnie jak to widze, białe głazy z jakąś brązową kupa :!: jak patrze na inne zbiorniki w Waszej galeri to aż mnie skręca że ja mam coś tak ochydnego u siebie :?

bo go galerii to prawie każdy daje fote zaraz po wpuszczeniu ryb kiedy akwa młode i świeżytki i bez glonków, bo właściciela taka duma rozsadza że musi się pochwalić :wink:

a popatrz na takie już starsze paromiesieczne akwaria - widok całkiem inny

Opublikowano

hehe to całkiem jak ze sprzedażą auta, są picowane na błysk!! a na co dzień brudne wraki :roll: no nic w takim razie czekam aż same znikną z mojego akwa

dziekuję za rady i pozdrawiam!

Opublikowano

glonów nigdy bym nie nazwał brudem :shock: i bardzo zadbane i czyściutkie akwa może byc ich pełne co zresztą imho moze fajnie wyglądać

okrzemki owszem z czasem znikną ale za pojawi się coś innego byż może dla ciebie bardziej "brudnego"

Opublikowano

nie użyłam słowa brud mówiąc o glonach; zielone glony są o wiele przyjaźniejsze dla oka niż brązowe (moim zdaniem)