Carbon Opublikowano 6 Września 2013 #1 Opublikowano 6 Września 2013 Witam. Pojeździłem po znanych mi składach kamienia i niestety nie dostanę serpentynitu w postaci bryłek, tylko w postaci płaskiej a takie mnie nie ratują. Dwóch sprzedawców mi powiedziało, że nigdy nie miały do czynienia w takiej postaci, wszystko mają w postaci płaskiej. Z allegro również nie będę kupował bo przepłacać nie będę, tylko dziwi mnie to, że odwiedziłem pięć składów i ani jeden nie miał w takiej postaci jak chce, a ludzie mają w bryłkach. Jakie kamienie jeszcze by się nadawały, najlepiej aby były dostępne na składach i w postaci bryłek. Bardzo mi się podobają ciemne skały, lecz nie muszą być takie. Celuję w takie kamole : http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/35/09/49/77/3509497734_1 To jest akurat serpentynit, lecz takie bryłki chciałbym dostać.
Misiek Opublikowano 6 Września 2013 #2 Opublikowano 6 Września 2013 Na zdjęciu wygląda mi to na serpentynit właśnie. Nie wiem skąd jesteś, ale popatrz na ten temat, może znajdziesz coś w pobliżu Ciebie - http://forum.klub-malawi.pl/hodowle-sklepy-sklady-kamieni-t20025.html Możesz też udać się w plener, może nad rzekę i wygrzebać sobie odpowiednie kamienie. 1
Carbon Opublikowano 6 Września 2013 Autor #3 Opublikowano 6 Września 2013 Otoczaki mnie nie interesują, osobiście nie są w moim stylu. Wolę bardziej takie postrzępione bryłki, na pewno są inne kamienie które są używane prócz serpentynitu
CoolPhone Opublikowano 7 Września 2013 #4 Opublikowano 7 Września 2013 Oprócz serpentynitu w akwa mam jeszcze melafir. Piaskowce też się nadają. Byłeś w 5 składach i nie wypatrzyłeś czegoś innego?
Rafal.K2 Opublikowano 7 Września 2013 #5 Opublikowano 7 Września 2013 Carbon jak byś miał w opisie napisane skąd jesteś to może było by łatwiej. Czasem ktoś ma zalegające kamole, ale nie wiedząc że ktoś niedaleko ich szuka nie ujawnia się .
Carbon Opublikowano 7 Września 2013 Autor #6 Opublikowano 7 Września 2013 No tak ;x Mieszkam w Nowym Sączu.
Misiek Opublikowano 8 Września 2013 #7 Opublikowano 8 Września 2013 No proszę Cię... a od kiedy w rzekach są tylko otoczaki ? Górskie rzeki to potężne głazy, kamienie do malawi w sam raz. Dunajec Kamienica - http://www.panoramio.com/photo/14664483 Ja u siebie wsadziłem serpentynit bo mi się strasznie spodobał. W samym Krakowie też miałem problem ze znalezieniem go, mieli tylko drobno skruszony. Jechałem specjalnie do Krzeszowic (Filar). Po składach nie jeździj, bo szkoda czasu. Odpal google i dzowń po firmach.
traks Opublikowano 8 Września 2013 #8 Opublikowano 8 Września 2013 Ja mam osobiście (z Krzeszowić) kamiory stosowane np. przy budowie ogrodzeń, bodajże porfir, można naprawdę wybrać wiiiiiielkie
Carbon Opublikowano 8 Września 2013 Autor #9 Opublikowano 8 Września 2013 Zdecydowałem się na kamole z rzeki. Pojechałem i przywiozłem w dwóch workach kamole losowo zbierane, umyłem je myjką i wybrałem sobie te które mi najbardziej się podobają a resztę idzie do ogródka. Do akwa i tak wszystko będzie kładzione na chybił trafił
Rekomendowane odpowiedzi