Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim,

Chciałbym coś zmienić w moim akwarium ale prawdę mówiąc nie mam pomysłu na jakąś konkretną zmianę.

Jedyne o czym myślę to o pozbyciu się Crytptocoryny, więcej z nią problemu niż pożytku.

Co tydzień wycieram z niej glony gąbką a i tak sporo ich zostaje i z bliska wygląda to nie estetycznie.

Ogólnie jest jakaś istotna różnica w biologii zbiornika malawi w małym stopniu obsadzonego roślinami i nie obsadzonego w ogóle?

Znalazłem też skalną fototapetę na tło http://www.akwarystyczny24.pl/juwel-poster-1-l-efektowne-tlo-dwustronne-o-wymiarach-100x50cm-p-4129.html

może z taką zbiornik wyglądałby lepiej?

Doradźcie.

Akwarium ma wymiary 80x40x40 i w tej chwili wygląda tak:

puvv.jpg

Opublikowano

Na twoim miejscu pokombinowałbym z paroma większymi kamieniami aczkolwiek fototapeta, do której dałeś link na pewno w dużym stopniu też zmieni wystrój. Spróbuj najpierw jednak dodać większe bryły.

Opublikowano

nie musi być serpentynit daj duże głazy nawet takie polne lub otoczaki jeżeli masz w pobliżu jezioro lub rzekę. To co masz w akwa to przypomina garaże i nie jest to ciekawy aranż ale wiadomo to rzecz gustu.

Opublikowano

Z łupków ciężko jest coś konkretnego ułożyć jak byś ich nie ułożył zawsze będziesz niezadowolony. Na twoim miejscu nie zastanawiałbym się tylko dałbym jakieś kamienne bryły ew. brązową lawę .

Opublikowano

no właśnie, jest to moje pierwsze malawi i urządzając aranżacje byłem trochę nie zadowolony z zakupu łupków, teraz kupiłbym inne kamienie, duże ciosane bryły

Opublikowano

coś znalazłem

one stone ROCKY TREE - skały do aranżacji akwarium (3500891999) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img16.allegroimg.pl/photos/400x300/35/00/89/19/3500891999@@AMEPARAM@@16@@AMEPARAM@@35/00/89/19@@AMEPARAM@@3500891999

ciekawy kamień i nie drogi, myślę że 20kg w takich bryłach byłoby max na moj zbiornik