Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chcesz mieć efekt półmroku to naświetlacze led zdecydowanie będą lepsze. Na takie akwarium zapodaj dwa naświetlacze 6500k o mocy 10W. Na allegro masz tego do bólu znajdziesz bez problemu.

A jak zobaczysz refleksy na skałkach to powalą cię na kolana i nigdy więcej nie pomyślisz o świetlówce ;-).

Opublikowano

No musi być elegancko jeśli chodzi o efekt , kolorystyka ryb jak i cała reszta;) Barwa zimna ,

takie będą w sam raz nie ?

Halogen Oprawa Naświetlacz Lampa SMD LED 10W (3478553183) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img10.allegroimg.pl/photos/400x300/34/78/55/31/3478553183@@AMEPARAM@@10@@AMEPARAM@@34/78/55/31@@AMEPARAM@@3478553183

[102] Malawi

Opublikowano

Cześć.

Ja próbowałem tego typu naświetlacz w standardowej 112l naświetlacz 10w barwy ok 5000k jako zamiennik dla pokrywy wromak. Efekt i w moich i w żony oczach był mizerny. Refleksy może i były ale sam poziom jasności jakiś nie taki i zostałem przy pokrywie. Zaznaczam, że jako porównanie 2 standardowe T8 18W.

Do nowego akwa postanowiłem zaryzykować i pobawić się z cree led. Powiem ci jest moc!

W moim wątku http://forum.klub-malawi.pl/117x60x61-sump-krok-kroku-t20667.html jest zdjęcie z testów na zdjęciu wysterowane na ok 45W i światła już jest bardzo dużo. Co prawda nie wiem jak będzie z rybami, ale raczej tak już zostanie.

Opublikowano

Może dlatego tak miałeś że miałeś barwę 5000 a nie 6500 jak ma np stan76. Ja też nie chcę mieć oświetlonego całego akwa , chcę jego część mieć przyciemnioną tak żeby uzyskać efekt półmroku.

[102] Malawi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Kol.Stan a ile maswietlaczy bys polecil do 200l w tym gromadka Soulosi:D i powiedz mi czy montowales juz takie naswietlacze w pokrywie wormak tzn zwyklej z zarowkami T8