Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wpisałem Fire Fish, ponieważ przeczytałem że jest mocniejszy, lepiej da rade z ruchliwymi mbuna.

To może 1+4/5 Yellow, 1+4/5 Maingano i jakiś Harem Aulonocar z czerwonym kolorem.

Jaki to mógłby być gatunek?

Opublikowano

Kolego Tom77 mam gorącą prośbę do Ciebie. Nie odsyłaj kogoś do linku który odsyła znowu gdzieś indziej. Nie prościej podać link docelowy, w tym momencie nikt nie będzie chodził po całym forum i szukał. Ja właśnie przeszedłem całą drogę. Naprawdę ułatwi to wszystkim życie.

W jednym z linków podanych przez Ciebie zapewne chcesz pokazać rybkę o kolorze czerwonym i co z tego wyszło zoonk. Otwiera się stronka ze sklepami, składami. Chyba że o to chodziło?

Opublikowano

Wątpię aby jakakolwiek aulonocara czy to czerwona, zielona czy niebieska wybarwiła się w otoczeniu mbuny a w szczególności w obecności maingano, wręcz stwierdził bym, że oprócz braku wybarwienia dojdzie do powolnego zamęczenia aulonki.

Opublikowano

Podałem link do postu nr 25 wątku o obsadzie akwa o identycznym wymiarze, bo w nim właśnie Harisimi informował o dostępności małych aulonocar w sklepach internetowych.

W jednym z linków podanych przez Ciebie zapewne chcesz pokazać rybkę o kolorze czerwonym i co z tego wyszło zoonk. Otwiera się stronka ze sklepami, składami. Chyba że o to chodziło?

Bingo:D Na mapce kolorkiem czerwonym zaznaczone są sklepy internetowe.

Czerwony sklepik i żółta rybka - chyba, że każdy post ma przypominać niemiecką reklamę?

PS. Staram się ułatwiać życie użytkownikom, ale nie potrafiłem sobie odmówić również przypomnienia wartościowego wątku zaznaczając: "możliwość refleksji nad tematem"

PS2. Przepraszam za OT, ale poczułem się wywołany do tablicy;)

PS3. KubaWe - jeżeli bym chciał mieć yellow + aulonocara, to na wszelki wypadek yellow wpuściłbym znacznie później niż aulonki, lub jeszcze lepiej - wpuścić małe yellow i podrośnięte aulonki (ich wyboru musiałbyś dokonać sam, wśród małych gatunków, może tych, o których była mowa w linku)