Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakochałem się w tej rybie na zabój, pływający klejnot wprost!! Jeden z najpiękniejszych w malawi!

Ktoś go ma? Dlaczego tak mało popularny? I dlaczego jest na tyle ładny w momencie kiedy kasy mi brak ale MUSZĘ na niego wyszarpnąć ;) Tak czy siak, będzie pływał u mnie bo jest za piękny, mogę wzdychać na jego zdjęcie godzinami!

Tanmal ma je, ale dziwi mnie to, że w odłowach ma go jako Copadichromisa trewavasae, a w F1 Copadichromis Likoma, ale to chyba jest ta sama ryba (dowiem się).

Copadichromis-trewavasae-male-in-habitat.jpg

http://www.arkive.org/copadichromis/copadichromis-trewavasae/

:twisted:

Opublikowano

Witaj z tymi nazwami to różnie bywa czy chodzi Tobie o tą rybę ?COPADICHROMIS MLOTO IVORY LUPINGU też się do niej przymierzałem ale nie można mieć wszystkiego .Pozdrawiam

Opublikowano

No właśnie, mloto czy trewavasae? Wg. mnie powinien nazywac sie C. trewavasae 'lupingu' - są rozne warianty barwne. Jak to jest?

Opublikowano

Raffy to jest tak jedne się lepiej sprzedają drugie gorzej więc handlowcy dopisują różne dziwne słowa co by to lepiej brzmiało , oczywiście nie wiem jak to jest w tym przypadku , powodzenia w poszukiwaniach , A jest ta ryba na allegro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zostałem posiadaczem w/w ryby w układzie 1+1 (wg. Malawiana) ;)

Samiec ok 7-8cm i tu mam pytanie. Czy ktoś wie mniej więcej kiedy samiec "łapie kolor"?

Samica ok 6cm

Zdjęcia:

DSC_0151_zpsc6889bbd.jpg

DSC_0123_zpsd7637d09.jpg

DSC_0103_zps3283c48d.jpg

Pzdr.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Chyba jjacek ma te ryby ... nie jestem pewien. Nazewnictwo w Tan -Malu zawsze będzie się różniło od naszego czy części źródeł w necie, gdyż my stosujemy nazwy by Ad Konings a Tan-Mal by Spreinat.

Opublikowano

piwko28, jesteś moim idolem teraz!! Odpowiednie ryby wybrałeś :D :D :D W malawianie są jako copadichromis ivory, dobrze myślę?

Opublikowano

Dziękuję Raffy ;) Dokładniej Marcin sprzedaje je pod nazwą Copadichromis Ivory Undu Reef ale to już raczej kwestia marketingowa ;)

Pzdr.

Opublikowano

Malawian kieruje się zaś chyba nazewnictwem Fuljera i to handlowym a więc Copadichromis mloto Ivory to Copadichromis Mloto White Top inaczej Copadichromis mloto Likoma czyli Copadichromis trewavasae ;)

• Dziękuję 3