Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem zmienić biotop na malawi w mojej 112-stce. Zastanawiam się nad obsadą do niego, myślałem o:

-1+5 pyszczak saulosi

lub

-1+5 pyszczak rdzawy

czy istnieje możliwość dania tu więcej niż 1 samca?

Który gatunek jest ciekawszy?

Czy wystarczy filtr aqua turbo 500?

Opublikowano

Dokładnie, saulosi - przy niebieskim samcu masz żółte samice. Rdzawe są bure i traktowane są raczej jako dodatek do kolorowych pysiów. A moim zdaniem saulosi są ciekawsze, że względu na kolory i jak to pseudotropheus, nie da sobie w kaszę dmuchać ;)

Opublikowano

Hej kolego,

Saulosi w liczbie 1=3/4 to super wybór do Twojego akwarium. Ciekawe kolory + obserwacja zachowań tych ciekawych ryb - bezcenne. Mam dokładnie takie akwa jak Ty i moim zdaniem saulosi to jedyny trafny wybór ;)

Ponadto gwarantuje Ci, że póki saulosi dobrze Ci się wybarwią będziesz miał już w planach nowe większe akwarium i ciekawsze obsady.

Kup młode ryby i ciesz się nimi :-P

Pozdrawiam,

Krzysiek

Opublikowano

Wszystko byłoby fajnie gdyby nie rodzice :( pewnie miałbym dużo większe akwarium itd... i właśnie moge kupić do rosły harem czy muszą być dorosle bo nwm czy rodzice pozwolą na oddanie reszty? Mi bardzo podobaja sie rdzawe tylko nie widziałem ich na żywo, i nwm czy tak naprawde wyglądają, ma ktoś z nimi doświadczenie?

Opublikowano

Jeżeli rodzice nie pozwolą Ci na oddanie ryb a masz dostęp do ryb już na tyle dużych żeby określić płeć to kup 1 samca i 3/4 samice.

Uwierz nam na słowo, z saulosi będziesz bardziej zadowolony.