Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ty po nawinieciu tej waty na trzpień jakoś ją mocujesz? Obwiazujesz sznurkiem czy cos takiego? Bo przeciez inaczej sie odwinie...

Wysyłane z mojego Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Owijam go sznurkiem z wkładu sznurkowego. Przygotowałem sobie chyba ze 100m tego sznurka z zamiarem, że co zmiana to będę dawał nowy sznurek ale zupełnie nie ma to sensu. Wystarczy przepłukać go wodą i nadaje się do ponownego nawinięcia.

Powiem Wam szczerze, że byłem z lekka wkurzony tym spadkiem przepływu w sznurkach, nawet obwiniałem się o to, że za słabą pompę kupiłem a przecież nowej za 600 nie będę kupował bo żona by mnie chyba zjadła.

Ale to rozwiązanie jest rewelacyjne.

Opublikowano

Potwierdzam słowa lufy od tygodnia testuję tą watolinę w 500l i od bodajże 10 dni w 200l !

W 200l przy filtrze JBL 1501 nie zauważalny spadek przepływu a woda czyściutka ( trzy warstwy nawinięte na pustą rurkę). Natomiast w 500l przy pompie 25-40 nawinąłem watolinę ( dwie warstwy) na wkład sznurkowy ( ilość sznurka około 1/3) i po tygodniu nie widzę różnicy w przepływie a watolina ładnie brud zbiera. Osobiście polecam to rozwiązanie !!

Watolinę bardzo łatwo się montuje na wkład sznurkowy czy samą rurkę - dokładnie tak jak napisał o tym lufa !

Opublikowano

Mogłoby się wydawać że tanie i proste rozwiązanie nie będzie skuteczne ale jak widać jest i sprawdza się idealnie. Będzie jak znalazł na urlop. Teraz i tak będę wymieniać co tydzień aby nie mnożyć NO3.

Opublikowano
Panowie, temat watoliny jest znany conajmniej od dwóch lat. Wiadomo, że to najtańsza alternatywa wkładów sznurkowych.

Masz rację. Jednak jak sam się człowiek nie przekona to nie uwierzy ;)