Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może pomyśl nad obsadą jaką miałem w 450l i mam nadal w 720-tce

Metraclima sp zebra Luwino Reef lub Maison Reef do tego P acei i Metraclima sp gold kawanga ewentualnie jeszcze M msobo magunga

Opublikowano

Meszek u Ciebie nie podchodzą mi acei i Metriaclima. msobo jakoś mi się nie podobają, a do tego co ja wymyśliłem rozumiem że docelowo saulosi 3+8, sprenerae 3+8, flavusów 1+3,4, esterek 1+3,4. Meszek a masz jakieś aktualne zdjęcie swojego baniaka?

Opublikowano

Troszkę inaczej to widzę niż Perez ;), gdyż wg mnie w 450-tce możesz mieć do około 25 ryb tej wielkości. Saulosi wyjdzie ci jak wyjdzie ( samce zadecydują ) w najbardziej optymistycznej wersji zostaw 3+5 ale z czasem może ci zostać 2+5 lub nawet 1+5 ( 6-8 ryb ), sprengerae 3+5 i identyczna historia ( czyli ryby zdecydują czy będzie choć tu bym wyżej stawiał szanse na 3+5 ( 6-8 ryb ), estherae 1+4 i flavus 1+4 razem wyjdzie pomiędzy 22-26 ryb.

Opublikowano

Właśnie według mojej propozycji wychodzi ~`25 ryb :P Piszemy mniej więcej o tym samym, z tym, że ja dałbym mniej burych samic flavusa i brązowych sprengerae ;) Ewidentnie brakuje tu niebieskiego...

Opublikowano

Meszek dzięki za fotki, bardzo fajna bańka i chyba będę papugował po Tobie z wystrojem w zbiorniku. Więc tak, zrobię tak jak proponuje harisimi a ryby same zadecydują ile ich zostanie. Jak jakiś samiec będzie mocno masakrowany to go wyłowię i oddam. Teraz gdzie najlepiej zakupić moją ekipę chodzi mi o jakieś sprawdzone źródło( fobia po hodowli palet przez 7 lat). I jeszcze serdeczne podziękowania za pomoc wszystkim, że wytrzymaliście moje przynudzanie.

Opublikowano

Ok byliśmy blisko ;) ... ja w sprengach wolałbym jednak wielosamcowo a u flavusów bałbym się że 3 samice nie wystarczą. Ładne samice red red-a są jednak duże i pomarańczowe więc dla mnie troszkę ( mimo ich urody ) za bardzo zbliżone kolorystycznie do saulosi. Mi tez brakuje troszkę niebieskiego a jak zostałby jeden samiec saulosi to bardzo by mi go brakowało dlatego dałbym red-blue. Zawsze to jeden Klubowicz ;) więcej.