Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Czy hodowla Tan-Mal wystawia certyfikaty?

Witam mam z tan mala coś takiego na górze jest logo firmy pod logo napis certyfikat w trzech językach niżej oświadczenie jaki gatunek ryb ilość i kiedy ryba została i przez kogo zakupiona ja posiadam Wf i SNZ więc jest też rok sprowadzenia ryby do polski na dole pieczątka praktycznie przekreślona dla mnie jest to oświadczenie . Wiem że firma Tan MAL prowadzi ewidencje i w razie zagubienia lub zniszczenia wystawi drugi i za to plus

Opublikowano

Witam, Certyfikat to świadectwo wzorcowania. w przypadku ryby powinien znajdować się tam podpis jakiegoś ichtiologa znającego tą dziedzinę (czy u nas w kraju jest taka osoba?) Tak jak napisałeś jest to raczej oświadczenie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chodzi o to czy rybka padnie czy nie padnie bo najczęściej właśnie padają te drogie bo są delikatniejsze i w zupie ich nie podhodujesz ;). Chodzi o jakość ryby jej urodę, proporcje itp. Certyfikat faktycznie nie wiele daje bo to forma oświadczenia. Jednak poza certyfikatem jest jeszcze marka a powiem Wam, ze na prawde ani nasz rodzimy dostawca ani niemiecki hodowca nie mają interesu w tym aby psuć jakość ryb bo wychowanie 100 szt. F1-ek kosztuje tyle samo co wychowanie takiej ilości Fxx a gdy ma się ryby z odłowu to problem dobrej krwi jest rozwiązany.

Opublikowano

Certyfikat to Certyfikat a oświadczenie to oświadczenie nie mylmy pojęć . to że renomowane firmy sprzedają nam dobre ryby to żadna łaska płacimy im pieniędzmi nie guzikami . Fakt że warto jest kupić dobre ryby po dobrych rodzicach przecież zostaną z nami na lata . Pozdrawiam

Opublikowano

Ja nie mylę pojęć tylko sprowadzam je do realu ... certyfikat daje ci sprzedawca i ja mu ufam lub nie ale nie jest to certyfikat w rozumieniu innych gałęzi nie wystawia ci go renomowany ichtiologiczny niezależny podmiot tylko sprzedawca.