jaro13 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 #1 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Witam. Mam pytanie odnośnie obsady.W zbiorniku 190x55x55 posiadam rodzinki Red redów, Callainosów i Caeruleusów yellow.Ustaliłem z eljotem, że mogę jeszcze "dokoptować" Copadichromisa borleyi kadango i Acei. Zastanawiam się jednak,czy zamiast Acei mógłbym wrzucić np Protomelasa red empres lub jakiegoś Nimbochromisa, Dimidochromisa, Otopharynksa, Sciaenochromisa lub Lethrinopsa? To będzie decyzja na lata,więc chciałbym,by była jedyna i słuszna. Prosiłbym również do odniesienia się do pytania zadanego przeze mnie w dziale WODA "trudny okres dojrzewania" nt testów NO3. Pozdrawiam.
eljot Opublikowano 21 Kwietnia 2013 #2 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Z racji tego że callainos to zawadiaka (choć głównie wewnątrz swojego gatunku), to jednak odpuściłbym Otopharynksa, Sciaenochromisa i Lethrinopsa.
jaro13 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor #3 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 No.To już wiem na czym stoję.Po dokonaniu decyzji i uzupełnieniu obsady pochwalę się tym jakie gatunki przysposobiłem. Pstryknę wówczas kilka fotek. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi