Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

próbować można ale co z tego wyjdzie to możesz się rozczarować, Twoja decyzja i wybór akurat WF do łatwych w hodowli nie należy więc po co się porywać na słońce z motyką?

Opublikowano

Idąc twoim tokiem myślenia weź Mazdę 131 i upchnij w nia 4 osoby takie jak powiedzmy przecietny zjadacz chleba z wielkiego miasta i weź ten sam samochód i upchnij w niego tylko 1 osobę powiedzmy moich gabarytów tyle, ze drugi raz widzącą samochód, 4x180 cm jest wiecej niż 1 x 195 cm ;) a jednak chciałbym zobaczyć jak to robisz a potem minę tego dzikiego człowieka jakby Ci sie juz udało ;)

Zakładam, ze widziałeś malano i elongatusy. Są to smukłe ryby a nie jest tak w przypadku Msobo. To tak na prawdę jest x150% a nie centymetr. Poza tym umknęło mi, że juz masz mieć tylko ten odłów co i tak nie zmienia faktu, że sie nie nadaje.

Agresja jest być może mniejsza w przypadku samic ( choć moje samice Magungi nie były agresywne ) ale samiec to spore, silne i terytorialne rybsko i nie skazał bym na niego innych gatunków i jego własnych samic.

Poza tym stadko 1 na 3 to za mało samic jeśli juz 1 na 4-5. Poza tym nie pisałem o ukłądzie Polit Interruptus tylko Polit ze Sprengerae, Interruptus z Neon Spotem. Mniejsze nieodłowy z mniejszymi łagodnymi nieodłowami.

Opublikowano

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale nie wzięliśmy też tego pod uwagę że odłów jest mniejszy jak pokolenia hodowlane.

Opublikowano

Mniejszy ma szanse być ale jest starszy i przyzwyczajony do troszeczkę większego baniaka ;). Jeśli chcesz mieć odłów to najlepiej jednogatunkowo i najmniejsze z ryb. Nie wiem też czy zdajesz sobie sprawę że odłów to inne ryby niż F1 najczesciej na 8 sztuk będziesz miał 8 różnych ryb, czasem nie zdejmują one z nóg urodą. Jednak żeby zakończyć, ja ci doradzam szczerze i z całego serca a jeśli masz inne zdanie to przecież jesteś decydentem w sprawie swojego baniaka i zrób co chcesz zrobić ... na szczęście mamy wolność wyboru ;).