Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Ja po jakichs dwoch latach moczenia lap w nieswojej soli wreszcie zakladam cos tylko i wylacznie mojego. Zbiornik, pokrywa i szafka powinny byc juz za 2 tygodnie, wiec za pol roku planuje, ze akwarium bedzie w pelni funkcjonalne.

Opublikowano

Powodzenia w słonych klimatach .... ja nie mam zamiaru narazie z tym startować zbyt długo nie bywam w domu w wakacje a jak widze jak moja rodzina dokarmia pysie to bardzo mało daje nadziei na utrzymanie równowagi w tak subtelnym zbiorniku jak zbiornik morski ... plany mam a dotyczą wieku emerytalnego :mrgreen:

Opublikowano

Hej

NO to trochę sobie poczekasz. Jeżeli obecne rządy się utrzymają to na emeryturę będziemy odchodzić pewnie po 80-tce. he he

A tak poważnie to morskie akwa naprawdę jest bajkowe. Z całym szcunkiem dla malawi ale to zupełnie inny świat. Różnorodność organizmów wszelkiej maści, kolorystyka i cała masa innych rzeczy odbiegają znacznie od wszystkiego co pływa w słodkiej wodzie.

Tylko że tu już nie ma żadnych szans żeby zamknąć się w 1000zł. Żeby efekt był w miarę zadowalający trzeba dołożyć min jeszcze jedno 0.

pozdro

Opublikowano

Jak zrobię wreszcie to Malawi o którym marę, a będzie to za ok 6-7 lat to jakbście mi nawet dawali kawałek Wielkiej Rafy Koralowej , to nie wezmę , bo i tak się będzie kryć do tego co postawię :twisted::twisted::twisted:

Opublikowano

Snocho , niedokładnie 3m :twisted: Wchodzi 3,1 m :twisted:

Obmierzone i mam nawet zgodę małżonki :D

Miało być 285x90x60cm , ale mżonce nie podobało się na tej ścianie , więc daliśmy na północną , a tam wchodzi właśnie 310x90x60cm.

Na razie to projekt w fazie zbierania funduszy i oczekiwania na remont pomieszczenia, ale znając siebie to myślę , że za jakieś 3-4 lata ten baniak stanie

Opublikowano

to przy takich wymiarach akwarium morskie i tak bym Ci odradzal. Musialbys tyrac tylko i wylacznie na rachunki za prad. Przy troche wiekszej rafie - 6x1x1m rachunki wychodza jakies 3000 zł/miesiac.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.