Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście jestem zwolennikiem jak najmniejszej ilości rzeczy w akwarium. Całe życie miałem, w nie dużych akwariach filtry wewnątrz i dość tego :)

Widziałem masę zbiorników dekoracyjnych z litrażem zbliżonym do Twojego, w których woda nie była zbyt czysta. Do dołożyć, że ktoś mógł szczególnie nie dbać.

Jednak przewagą kubła jest jego prostota i przede wszystkim duża pojemność dla filtracji biologicznej, w porównaniu do filtra wewnętrznego.

Opublikowano

Kolego myślę, że tak inni doradzają dobrym rozwiązaniem będzie dokupienie filtra kubełkowego najtańszym rozwiązaniem jest zakup HW tak jak Misiek wcześniej pisał.

Jeżeli chodzi o obsadę to przy takim akwarium jak piszesz (chodzi mi o powierzchnię dna) to dwa haremy 1+4/5 saulosi to dobra obsada.

Jestem też ciekawy jak do tej pory radziłeś sobie bez biologi, jak się żyło Twoim pysiom.

Pozdrawiam,

Opublikowano

No była niestety.Dlatego wyzbyłem się części obsady i nie chcę żeby się to powtórzyło.Dlatego chcę jakieś dobre zestawienie filtrów.

Opublikowano

ale jesteś kolego niereformowalny, każdy na czacie pisał Ci o kupnie kubełka i sam potwierdziłeś że zamówiłeś HW o przepływie 1000l/h a teraz znowu kombinujesz z dodatkowym prądożernym szajstwem, nie dość że ci zajmie miejsca to taki mechanik ni jak nie ogarnie biologii w Twoim akwa, kupuj kubeł chyba, że znowu chcesz ryby z odłowu wykończyć to rób tak dalej, żenada z Twoimi poronionymi pomysłami, oszczędnością nic tutaj nie załatwisz. KUBEŁ I TYLKO KUBEŁ!!!

Opublikowano

Pablo ogarnij się trochę.:mad:

Ten post na górze zauważ że nie ja napisałem tylko Rafal.K2.:mad:

Ja już wczoraj zamówiłem kubeł z ceramiką i w pon będzie więc bez stresu.:D

Filtracja wybrana, zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.