Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam nie wiem co sie dzieje :D kiedys jak musialem wsadzic reke do akwarium zebys cos przestawic wyjąc gąbke - wiadomo to ryby byly obojetne :)

teraz zauważylem ze interesuja sie moimi palcami i juz kilka razy potraktowały mnie swoimi pyskami :P czyzbym za mało im jesc dawał?

normalnie mnie ugryzla ryba hehe

Opublikowano

ktoś kiedyś kupił niby owczarka kaukaskiego a jak rósł to sie okazało że to niedźwiedż, może Ty kupiłeś piranie zamiast pysiów ??

:twisted::P

Opublikowano

inna możliwość że ryba broniła swojego terytorium i chciała przepędzic "palczastego" intruza co naruszył rewir. :wink::D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam nie wiem co sie dzieje :D kiedys jak musialem wsadzic reke do akwarium zebys cos przestawic wyjąc gąbke - wiadomo to ryby byly obojetne :)

teraz zauważylem ze interesuja sie moimi palcami i juz kilka razy potraktowały mnie swoimi pyskami :P czyzbym za mało im jesc dawał?

normalnie mnie ugryzla ryba hehe

A nie umiesz odpowiedzieć sobie na pytanie czy dajesz malo im jeść?

Skad my to mamy wiedzieć?

Może byc to jedna z przyczyn.

Nie wrzucaj zarcia na raz tylko ratami i obserwuj ile jedza odpowiesz sobie w ten sposob sam na pytanie.

Brak jedzenia powoduje agresje.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja poprę teorie marsa

ryba broniła swojego terytorium i chciała przepędzic "palczastego" intruza co naruszył rewir.

Miałem w starym zbiorniku podobną historię. Z tym, że umnie nie był to jednorazowy atak tylko przerodziło się to w regularną wojnę ,za każdym razem wkładając rękę samiec afra przeprowadzał batalię. Jego ataki były tak mocne, że zaczełem bać się robić cokolwiek w środku. Jedyną osobą zadowoloną z wynikłej sytuacji była moja żonka, która przy każdorazowej mojej próbie włożenia ręki miała niezły ubaw.

Niestety żywot bojowniczego pysia skończył się :cry: , gdy kolego dał mi na przechowanie swoje crabro :evil: .

Opublikowano

Ja mam podobne sytuacje z Pulpicanem. Jego rewir jest blisko pompy i jak muszę wyjąć do płukania gąbkę, to zaczyna się jazda :D skubaniec tak gryzie, że normalnie mam ślady na rękach :!: na początku, to w szoku byłem, ale teraz już się przyzwyczaiłem :wink: tylko on nie potrafi, :wink: