Skocz do zawartości

zakladanie akwa 160 lna swietlowkach t5 39 w

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule , czy taka ilosc swiatla wystarczy do 160 litrow (obsada -Pseudotropheus saulosi + ewentualnie Iodotropheus sprengerae) i teraz nie wiem jakie swietlowki do tego wsadzic. Planuje wrzucic moze z 3 anubiasy ale to sie zobaczy w trakcie, Czy w momencie dojrzewania akwa bez roslin swiatlo musi chodzic tak jak w rosliniakach od 4h w gore czy wogole jest tpo zbedne.dzieki

Opublikowano

Swiatlo nie jest potrzebne. Mozesz zgasic. Wystarczy ze zbiornik jest w oswietlonym światłem slonecznym pokoju.

Obsada bedzie ok. Mozesz dac haremy 1+4 i bedzie ok.

Opublikowano

No i niestety bede mial chyba maly problem z oswietleniem - zamiar byl aby swiecilo sie power glo i aqua glo t5 ale niestety nie ma t5 aqua glo 39 w;(

I teraz nie wiem co robic, jakiej innej swietlowki szukac do obsady z 1 postu. nie wiem czy marina sie nada.. pomorzcie please;)

Opublikowano

To daj 2x power-glo, lub połącz może z sun-glo. W zasadzie może nawet i sama power-glo z przodu wystarczyć jeśli lubisz by tył akwarium był niedoświetlony.

Opublikowano

Miałem power glo + marine glo t5 39W i średnio mi się to podobało. Strasznie przełamane kolory. Wymieniłem marine na live glo którą dałem na tył, ukierunkowałem odbłyśnikami i jestem bardzo zadowolony.

• 1 miesiąc temu...